Namens Coolgift mochten we een aantal producten reviewen voor jullie. Vandaag deel ik ‘onze’ ervaring met een tweetal producten, Mijn eerste laptop en Mijn eerste tablet. Ik zeg ook ‘onze’ ervaring omdat mijn dochter en haar vriendinnetje na een uitgebreide testsessie er samen mee vandoor zijn gegaan om ermee te gaan spelen.
Mijn eerste laptop

img_eerstelaptop_houtenspeelgoed01
De doos aan de voorkant, let erLett op dat het een product is voor drie jaar en ouder. Mijn dochter kon niet wachten om hem open te maken. ‘Iets met, nu heb ik mijn eigen laptop..

img_eerstelaptop_houtenspeelgoed02
Op de achterkant staat nog meer informatie over onder andere wat in de verpakking zit. Zoals je kan zien gaat het om een 13″ scherm, voor degene die op de details letten altijd handig om te weten wat de specs zijn natuurlijk.

img_eerstelaptop_houtenspeelgoed03
Deze houten laptop past precies in de doos en zit in een plastic verpakt. Wederom zien we het eekhoorntje met zijn nootje er op staan.

img_eerstelaptop_houtenspeelgoed04
Hij is nog platter dan mijn eigen laptop is!

img_eerstelaptop_houtenspeelgoed05
Tijd om eens aan de slag te gaan! Wat zit er nu allemaal in? Letters! Het toetsenbord is een puzzel. Er zitten witte schoolbord krijtjes in en een sponsje. Het ‘scherm’ is zwart waar je dus op kan tekenen. Het is geen QWERTY toetsenbord waardoor sommige letters (okay, enkele letters) op een andere plaats zitten.

img_eerstelaptop_houtenspeelgoed06
Helaas waren de krijtjes toch gebroken. Maar dat gebeurde ook bij het tekenen, dus op zich niet heel erg. Maar als je het cadeau geeft wil ik wel graag dat het heel is. Het toetsenbord is dus een puzzel en past er eigenlijk op één manier in. Wellicht als je hem op de kop maakt op twee manieren. Ook al gaat het puzzelen ons hier goed af, het is toch even denken waar welk stukje ook alweer moet. Tijd om creaties te maken kan met de krijtjes op het beeldscherm.

Mijn eerste tablet

img_eerstetablet_houtenspeelgoed01
Niet zo spectaculair ingepakt als de laptop zie je vrijwel meteen wat je krijgt als je deze tablet bekijkt. Ingepakt in een plastic is what you see is what you get.

img_eerstetablet_houtenspeelgoed02
Als het plastic eraf is ben je meteen bij de tablet en op de achterkant zit een gaatje, een houtje en een potloodje. Het gaatje met houtje doet me denken aan de fotolijstjes van de IKEA, simpel principe om je uiteindelijke kunstwerk te showen.

img_eerstetablet_houtenspeelgoed03
De voorkant is voorzien van een zwart tekenvlak en een zwarte ‘knop’. Hier kan je ook op tekenen als je wilt. Helaas verdwijnt je tekening niet, zoals je op de iPad bijvoorbeeld een programma kan stoppen.

img_eerstetablet_houtenspeelgoed04
Mijn eerste creatie! Hoe vindt je hem? Door middel van het houtje kan je dus je creatie zo in de woonkamer plaatsen. Als je kinderen een mooie tekening hebben gemaakt kan hij mooi op of in de kast geplaatst worden en kan je er uren, of heel eventjes naar kijken.

img_eerstetablet_houtenspeelgoed05
Wat me wel opvalt is dat na het schoonmaken, met het sponsje van de laptop, er een afdruk achter blijft van wat je hebt gemaakt. Dat is wel jammer, want als je tig creaties hebt gemaakt blijft er wel een afdruk over. Met een krijtje heb je hier wel veel minder last van. Net of de potlood meer in je tekenvlak gedrukt zit.

img_eerstetablet_houtenspeelgoed06
Ook kleurpotloden zijn met gemak te gebruiken! Zo kun je nog uitgebreidere kunstwerken maken. Ook kan je dit er net zo gemakkelijk weer afvegen met een sponsje of doekje.

img_eerstetablet_houtenspeelgoed07
Altijd belangrijk voor ouders, je stopt hem zo in de lade en het is opgeruimd. Of mik hem in de speelgoedbak of knutselbak en je ziet hem even niet meer. Hij neemt niet zoveel ruimte in beslag.

Beide producten zijn erg leuk! Zeker nu het weer hip lijkt te zijn om houten speelgoed in huis te hebben. Het heeft iets nostalgisch, maar dan met een fris windje erdoor om iets van deze tijd neer te zetten. Kinderen zijn creatief en kunnen op verschillende manieren gebruik maken van de laptop en tablet naast het tekenen en puzzelen. Handig bij winkeltje spelen, als kassa of als ze schooltje spelen, in plaats van een digi-bord de laptop om iets te laten zien. Ze kunnen zich er de nodige tijd mee vermaken!

Waar koop je deze producten? De Mijn Eerste Laptop is te koop voor €24,95 en Mijn eerste tablet voor €16,95 bij Coolgift.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.