Het is vakantietijd en wat kun je dan beter doen dan lekker de deur uitgaan, op zoek naar mensen die net zoveel van games, films, comic en andere geeky dingen houden als jij? Je kunt dat natuurlijk doen op een LARP-veld, of bij een Games Workshop, maar er is deze maand ook een nieuwe mogelijkheid: Amsterdam Comic Con. Misschien ben je daar niet direct enthousiast van omdat we natuurlijk al Dutch Comic Con hebben, maar dat is natuurlijk onzin: cons zijn altijd de moeite waard, en het is sowieso goed om Amsterdam Comic Con een kans te geven, toch? Er zijn talloze redenen om naar Comic Con te gaan, maar dit zijn vast enkele algemene overhalers:

  1. Het is de eerste keerHet heeft iets om naar een evenement te gaan dat net nieuw is. Soms kan dat resulteren in teleurstelling, maar het is gedeeltelijk toch wat je er zelf van maakt. Ga met een toffe groep vrienden, ga gecosplayed, en leef je uit. Het is altijd tof om te zien hoe een enorme groep mensen samen heeft gewerkt naar een eindresultaat, zeker als dat ook nog eens heel geslaagd is. Plus, als iets nieuw is, dan kijk je nog je ogen uit, en leer je wat Amsterdam Comic Con nu eigenlijk echt is, en of het alle marketingbeloften nakomt.
  2. Er zijn heel veel celebritiesAls je vooral cons afstruint op zoek naar handtekeningen, ontmoetingen en glimpsjes van bekende sterren uit geeky series, films en videogames, dan kun je ook tijdens Amsterdam Comic Con je lol op. Patricia schreef daar al een hele opsomming van, dus die ga ik niet herhalen, maar hier lees je het!
  3. Er is heel veel moois te koopAls je op zoek bent naar die ene statuette van Wonder Woman, of misschien die figurine van Ripley in haar mechanische reuzenrobotpak, dan kun je die op Amsterdam Comic Con waarschijnlijk wel vinden. Of je kunt je laten adviseren voor wat mooi nieuw leesvoer in de vorm van comics natuurlijk. Er staan waarschijnlijk bakken vol waar je lekker doorheen kunt bladeren, op zoek naar een nieuw avontuur om je in vast te bijten. Er kleeft natuurlijk ook een nadeel aan dit voordeel, want goedkoop is het allemaal niet natuurlijk..
  4. Er zijn allemaal andere geeksZelfs als je een lichte vorm van autisme hebt of angsten voor sociale omgang, dan kun je toch genieten van Amsterdam Comic Con. Er zijn allemaal geeks, net als jij, en dat voelt heel broederlijk. Het is zo fijn om de energie te voelen van al die gelijkgestemden, en om weer even te worden herinnerend aan hoe mooi de geek community is. Mensen komen gecosplayed, dus daar kun je foto’s van maken, wel eerst even netjes vragen he?

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.