Nog een weekje en Keulen stroomt weer vol met gamers die maar een ding willen: zoveel mogelijk nieuwe games zien, spelen en ervaren. Oh ja, en natuurlijk sociaal zijn met andere gamers! Twee van onze dames zijn al druk aan het plannen en pakken, om jullie weer van allemaal geheimpjes over de nieuwste games te vertellen straks. Maar, misschien ga je zelf ook wel die kant op, en kun je wel wat advies gebruiken. Hoe overleef je Gamescom 2016?

Ten eerste is het advies: neem water mee. Het is natuurlijk vervelend om iets mee te moeten slepen, zeker water kan zwaar zijn, maar je gaat het nodig hebben. Niet alleen omdat het sowieso goed is om water bij je te hebben en veel te drinken, maar ook omdat het bloedjeheet is in de Koeln-Messe. Hoe graag je ook van game naar game rent, bedenk je dat je ook af en toe even voor jezelf moet zorgen, en water helpt.

In het verlengde daarvan, raden we aan een mueslireep of iets anders voedzaams in je tas te doen. Het vervelende aan beurzen is dat er weinig eten verkrijgbaar is, en dat wat er is erg duur is. Eten moet je toch, dus probeer niet te lang stil te staan bij de hoge prijzen, maar om zelf vast een snackje mee te hebben, dan scheelt weer met de trek. Ook is het handig om misschien wat te kopen op het treinstation van Keulen, als je daarlangs komt, want daar hebben ze vanalles en nogwat (onder andere Dunkin Donuts!).

Doe platte schoenen aan die lekker zitten. Natuurlijk wil je er helemaal on fleek uitzien op zo’n beurs vol potentiele vrienden, vriendinnen, liefdes enzovoort, maar je moet zoveel staan en lopen dat je maar beter zo comfortabel mogelijk bent. Doe jezelf een lol, en doe lekkerzittende schoenen aan, mensen vinden je er echt geen minder leuk mens om. Doe ook kleding aan die lekker zit, in plaats van jezelf in te snoeren in een korset of corrigerend ondergoed; je bent prachtig, en als je niet cosplayed, zorg dan tenminste dat je je lekker voelt in een comfortabele outfit. Het mag best een beetje bloot zijn, want nogmaals: het is daar bloedheet. Als je maar wel comfy bent.

Ga niet uren in de rij staan voor een game. Tenzij je echt dol bent op een game die alleen daar speelbaar is, dan moet je vooral wel uren gaan wachten tot je een glimpsje van de game kunt opvangen (of zelfs ervaren), maar ga eerst lekker over de beurs, zodat je het gevoel hebt dat je alles in je hebt opgenomen. Vervolgens kun je dan bedenken waar je meer van wil zien. Het zou zonde zijn als je de halve beurs helemaal niet hebt gezien, maar wel uren hebt gespendeerd aan een kwartiertje van een game, toch? Vaak kun je op internet later heel duidelijke beschrijvingen lezen van wat er te zien was, en worden bepaalde trailers zelfs een paar dagen later vaak al online gezet.

Het beste advies ooit is: go with the flow, dat wil zeggen: erger je niet teveel aan anderen, maar steek je energie in de positieve ervaring die Gamescom is. Je bent lekker in het buitenland aan het genieten van iets met allemaal gelijkgestemden, er is een gevoel van spanning en sensatie, er komen weer allerlei prachtige games aan, je kunt grappige dingetjes kopen: geniet! Het heeft geen zin om je te ergeren aan het teveel gebruik van Duits, aan mensen die je voor de voeten lopen en de algehele drukte. Ga lekker genieten, want er is niemand die dat voor je kan doen. Maak er wat moois van, mede-gamers!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.