Verlaten in een industriële omgeving. Als ik Black the Fall moet omschrijven komt dit aardig in de buurt. De game heeft een donkere mysterieuze gloed om zich heen en jij staat er helemaal alleen voor om dit verhaal te volgen.

Black te Fall is een platform puzzel spel waar behendigheid en timing een belangrijke rol spelen. Je speelt een fabrieksmedewerker die op weg is naar zijn vrijheid. Door middel van logisch na te denken kan jij de (soms simpele) puzzels oplossen. Kan jij de eindstreep halen zonder gehersenspoeld te worden?

img_blackthefall_2

De omgeving van het spel ziet er zwart en grimmig uit. Deze sfeer laat je ook echt een oude fabriek beleven. Met veel hendels, buizen, kranen, camera’s en rode lazers moet jij jezelf weten te redden. Ergens vond ik de game best freaky omdat je op de achtergrond gehersenspoelde werknemers ziet en jij kan vrij rond lopen. Zoals ik al zei moet je behoorlijk behendig en een goede timing hebben voor dit spel. De weg naar vrijheid kent vele obstakels die het je behoorlijk moeilijk maken. Door middel van logisch na te denken schakel je het gevaar uit en open je nieuwe mogelijkheden.

img_blackthefall_1

Het idee achter de game is best eenvoudig. Een beetje zoals Super Mario, lopen, springen en ontwijken maar dan meer uitgebreider en een andere omgeving. Veder valt er niet zoveel over te vertellen. Het idee achter de game snap ik, de sfeer die de game biedt is goed en je moet van puzzelen houden, that’s it.

+ Eenvoudig te spelen review_cijfer_6.0
– Na een tijdje wordt het langdradig.
Kopen als je: van duisternis houdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.