Deze week vond Gamescom plaats in Keulen, en natuurlijk was Female-Gamers er ook bij. Sterker nog, vandaag is nog de laatste dag van Gamescom! Sam en ik waren er echter alleen woensdag en donderdag. Normaliter is woensdag de persdag en start donderdag de beurs voor de bezoekers. Vanaf volgend jaar gaat dat echter veranderen, dan schuift het een dagje op, dus dan is op dinsdag de persdag en eindigt de beurs op zaterdag in plaats van zondag.

Gamescom2016_1

Goed, tot zover de facilitaire mededelingen, want we hebben zoveel gezien en meegemaakt dat we dat graag in dit event report nog eens optekenen. Het eerste dat gezegd moet worden is dat ik eigenlijk niet met alleen Sam op pad was, want ze is hoogzwanger, dus ik was met nog een potentiele Female-Gamer weg. Je moet je voorstellen dat dat doodvermoeiend is; het is al doodvermoeiend om de hele dag van hot naar her te rennen op Gamescom, moet je nagaan als je nog maar een paar weken (!?) te gaan hebt in je zwangerschap.

Gamescom2016_10

Toch, en dit moet gezegd worden, heeft Sam zich er als een warrior queen doorheen gewerkt. Tegen alle adviezen in (van de mensen om haar heen die van haar houden !) wilde ze toch per se Gamescom doen, en gelukkig kon ze er wel mee akkoord gaan dat we maar drie afspraken per dag zouden afgaan. Ze deed interviews, ze probeerde nog wat extra afspraken los te krijgen op de beurs en dat allemaal terwijl ze ook nog eens supertof gezelschap was. Het was ook fascinerend om te zien hoe anderen met haar zwangerschap omgingen. Sommige mensen knikten mij zelfs glimlachend toe als ze haar zagen, en anderen liepen gewoon tegen haar aan, zonder verder naar haar om te kijken…

Gamescom2016_2

Hoe dan ook, ik ben heel trots op haar dat ze zo vol van energie en gezelligheid was. Ik was nog moeier dan zij! Maar dat kwam ook omdat ik op de woensdag al om 5 uur mijn bedje uit moest om de ICE te pakken. Sam was de dag ervoor vast met de auto gegaan en had in een hostel geslapen. We troffen elkaar bij de bekende grote trap aan de stationskant van de Keulen Messe en na het ophalen van onze persbadge renden we de beursvloer over naar onze eerste afspraak bij Lenovo. De verdere dag zat ook vol afspraken en datzelfde gold voor donderdag. Uiteraard lees je alles over deze meetings en demo’s de komende weken hier op Female-Gamers.

Gamescom2016_3

We hebben het enorm naar ons zin gehad, mede omdat we woensdag alvast de beursvloer op waren gegaan, omdat het donderdag als het grote publiek er is echt geen doen is. Het is dan zo vol met mensen, dat je soms de stands niet eens kunt zien, laat staan dat je nog spontaan even een gamepje kunt bekijken. We hebben stiekem bij Nintendo geluncht op donderdag, omdat Sam met haar charme en haar buik natuurlijk enorm wordt verwend overal! 😉 En we hebben heerlijk op een bank zitten Zelda-en.

Gamescom2016_6

Wat me echter het meest is bijgebleven is hoe verschrikkelijk veel indiegames er op de beurs staan. Waar wat mij betreft de grote uitgevers de laatste tijd wel heel veel deeltje zoveel maken van elke game, krijg ik bij de indies altijd heel veel energie en inspiratie. Daar staan namelijk altijd de ontwikkelaars zelf bij, die niet helemaal murw gepers-traind zijn, waardoor ze oprechter zijn en toffe uitspraken doen. Ik heb in ieder geval genoten van het Singapore gedeelte, en natuurlijk de stand van de Dutch Game Garden. Is het suf om naar Duitsland te reizen om Nederlandse games te spelen, misschien wel, maar het is ook tof om die mensen weer te zien die achter de games staan. We hebben ook maar drie games gespeeld daar hoor, waaronder eentje die je met een kussen bestuurt!

Gamescom2016_9

Verder was het vooral veel rondlopen, want Gamescom is groot en de hallen liggen soms best ver uit elkaar (en zeker ver van het business gedeelte vandaan). We hebben enorm gelachen bij het spelen van Skylanders, maar ook bij de presentatie van G2A (waarvan ik nog steeds diep twijfel over de organisatie erachter), waar ze enkele indie-ontwikkelaars aan het woord lieten over hun samenwerking met G2A. Die indieontwikkelaars leken wel gedrogeerd: totaal geen emotie. Verder lijkt G2A na alle hobbels op de weg de laatste tijd vooral gebrand op overkomen als een heel puur en goed bedrijf, wat ze eigenlijk juist nog verdachter doet lijken, hihi.

Gamescom2016_8

Hoe dan ook, naast de bovengenoemde lunch hebben we eigenlijk maar slecht gegeten. Ik heb enorm genoten van veel te veel Red Bull (dat 30 cent duurder was dan water, zo slecht!), vieze vegetarische pasta die ongeveer 15 keer duurder was dan hij eigenlijk had moeten kosten, en Sam at alleen maar chocolate chip koekjes. Maar goed, ze is zwanger, dus van mij mag ze alles wat ze wil. Nu is Gamescom voor ons weer voorbij, en is het voor Sam wachten geblazen tot de baby er klaar voor is de wijde wereld in te trekken. En ik? Ik heb vooral veel zin om al die previews te schrijven, want we hebben supertoffe dingen gezien (ook bij de niet-indie-games!).

Gamescom2016_12

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.