We hebben weer een creatieve zondag voor je want we gaan nu van een T-shirt een overslag top maken, of een top met overslag, net hoe je het wilt noemen. Ook nu is er geen naaimachine nodig, een ‘nosew’ project. Dus pak wat je nodig hebt en loop de stappen met ons door en maak je eigen unieke top!

Wat heb je nodig:
* (oud) oversized T-shirt
* Krijtje
* Schaar
* 25 minuten van je tijd

img_diy_overslagshirt01We starten wederom een DIY met een groot oversized T-shirt!

img_diy_overslagshirt02Met het krijtje, ik heb stoepkrijt van mijn dochter gebruikt, teken je lijnen bij de mouwen en teken je een v-hals aan de voorkant af.

img_diy_overslagshirt03Knip knip, de mouwen eraf en de kraag eraf. Let op dat je alleen aan de voorkant de v-hals inknipt!

img_diy_overslagshirt04Dan draai je het shirt om en teken je in het midden een lijn naar beneden.

img_diy_overslagshirt05Ook deze lijn knip je door, helemaal van boven naar beneden.

img_diy_overslagshirt06Daarna leg je het shirt zo recht mogelijk neer op de vloer of tafel. Ook op de achterkant ga je een grote/diepe v-hals aftekenen.

img_diy_overslagshirt07Als je de lijn hebt geknipt zie je dat je aan de achterkant een diepere V hebt dan aan de voorkant! Ook knip je de naad op de schouders los.

img_diy_overslagshirt08Je kan nu het shirt kruislings neerleggen. Je legt de linkerschouder zeg maar op de rechterschouder en andersom. Je kruist het shirt dus op dit punt in het proces.

img_diy_overslagshirt09Je knoopt de schouders aan elkaar zodat als je je shirt omdraait het er zo uit ziet als op de foto.

img_diy_overslagshirt10Dan is het klaar! Aan de voorkant ziet het er vrij gewoontjes uit en de achterkant ziet er dus zo uit.

Is het jou ook gelukt?

Bewaren

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.