Na LEGO Star Wars II: The Original Trilogy, werd het wel weer eens tijd voor een nieuwe Star Wars LEGO game. Met LEGO Star Wars: The Force Awakens, is er nu LEGO leven geblazen in de laatst verschenen Star Wars film, The Force Awakens.

Hoewel deze LEGO game zich afspeelt in het The Force Awakens verhaal, doen we eerst een stapje terug en mag je het einde van Return of the Jedi nog even dunnetjes over doen. Waarschijnlijk is hiervoor gekozen om even het geheugen op te frissen qua verhaallijn. Admiral Ackbar mag in LEGO-vorm nog een keer “It’s a trap!” roepen en Luke en Darth Vader verslaan nogmaals samen Darth Sidious.

img_lego_starwars_forceawakens1
Nadat je Return of the Jedi afgerond hebt, komt de sprong in de tijd. LEGO Star Wars: The Force Awakens vult wat gaten in van de film. Er zijn kleine stukjes in de game waarin je dingen ziet die niet in de film voorkomen. Zo zien we bijvoorbeeld een dreigement van Han Solo werkelijkheid worden voor Captain Phasma in de game en zien we wat Poe aan het doen was vóór hij in de problemen raakte.

img_lego_starwars_forceawakens2
Er word wel eens gezegd “never change a winning team”. Over het algemeen is er niet veel veranderd aan het LEGO gameconcept ten opzichte van vorige LEGO games. Je slaat bepaalde objecten kapot, verzameld studs, rode blokjes, minikits en alle andere bekende verzamel objecten uit eerdere LEGO games in combinatie met spelspecifieke verzamelobjecten. In het geval van LEGO Star Wars: The Force Awakens zijn dit Droids en andere Star Wars gerelateerde objecten. Je speelt in het verhaal karakters open, waarna je er meer kunt verzamelen en dingen kunt open spelen in de vrije speel modus, nadat je de verhaallijn uitgespeeld hebt. Uiteraard is ook de humor een terugkerend onderdeel van de LEGO games en ook in deze game zit het met die humor wel goed.

Nieuw zijn de Blastergevechten waarin je als Poe en de Rebel Alliance in je X-Wing, onder andere TIE fighters in een ruimte arena neerhaalt. Als je wel eens Star Fox op de Nintendo 64 gespeeld hebt, weet je wel ongeveer wat je kunt verwachten van deze vliegende gevechten. Je speelt ook het luchtgevecht van de Rebel Alliance op de planeet Takodana na. Persoonlijk vond ik deze gevechten wel leuk, maar soms een beetje kort.

img_lego_starwars_forceawakens3
Over het algemeen is LEGO Star Wars: The Force Awakens een solide vervolg op alle LEGO games. De graphics worden steeds mooier, maar hierdoor lijkt het soms of het gewoon een mooie 3D gamewereld is met wat LEGO elementen erin. Ik hoop niet dat de LEGO steeds meer plaats gaat maken voor ronde vormen en slicke graphics. Aan het einde van de dag draait een LEGO game om de LEGO.

review_cijfer_8.0LEGO Star Wars: The Force Awakens is een must have voor de Star Wars en LEGO fan. De toevoegingen aan het verhaal van de film, de humor en de bekende scenes en karakters maken het tot een zeer vermakelijke LEGO game. Een game die je meerdere keren kunt spelen, om zo alles open te spelen en alle verzamelobjecten te vinden. De verhaallijn op zich is niet super lang, maar dat maakt de vrije speel modus weer goed. Of de game mij bezig houd tot de release van Rogue One betwijfel ik, maar het is een leuk zoethoudertje tussendoor.

+ Toffe Humor
+ Leuke extra’s
– Niet heel vernieuwend

Bewaren

MsMarvel

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.