Eigenlijk is deze top al eens eerder voorbij gekomen op de website. Onze collega Didi had d’r eigen shirt zo aangepast dat het een mooie off shoulder top zou worden. Nu ben ik onlangs er druk geweest met wat Do It Yourself (DIY) projecten dat ik gewoon niet goed genoeg had gekeken.. Daarom dus een Part 2, omdat er toch nog een tikkeltje iets anders is gedaan dan de vorige versie. Plus dat je goed kan zien hoe het eruit ziet met een ander T-Shirt. Een ander groot voordeel is, je hebt geen naaimachine nodig, oftewel ‘no sew’!!

Wat heb je nodig?
– XL T-Shirt
– Schaar
– Krijtje
– 20 minuten van je tijd

Je hebt erg weinig nodig en het is ook nog eens snel gedaan ook een oud T-Shirt in een nieuwe Shirt ‘omtoveren’.

img_diy_off-shoulder_part2_01
We starten met een T-Shirt die veelste groot is en in de hoek van de kast ligt. Handig is om een maatje XL te hebben, die zijn makkelijker te gebruiken.

img_diy_off-shoulder_part2_02Het krijtje komt van pas! Je trekt twee lijnen waarbij je een schuine hals creƫert en een een mouw aftekent.

img_diy_off-shoulder_part2_03Zoals je hier op de foto kunt zien.

img_diy_off-shoulder_part2_04Na het knippen ziet het er zo uit. Bij nader inzien hebben wij besloten om de lijn niet helemaal te volgen om het logo van ‘The Bureau’ beter uit te laten komen.

img_diy_off-shoulder_part2_05jpgDat is duidelijk op deze foto te zien.

img_diy_off-shoulder_part2_06Dan moet de bovenste naad even los knippen.

img_diy_off-shoulder_part2_07En dan ook even inknippen zoals je op de foto kunt zien.

img_diy_off-shoulder_part2_08Daarna knip je aan de zijkant allemaal stukjes in. Je kan zelf weten wat voor dikte je aan wilt houden, wij hebben het op ongeveer 2 cm. gehouden.

img_diy_off-shoulder_part2_09Op de een of andere manier moet er een stukje stof nog voor onder je arm weggeknipt worden!

img_diy_off-shoulder_part2_10Knip dan ook vrolijk verder en knip de naad van de zijkant ook los!

img_diy_off-shoulder_part2_11Deze ga je namelijk knopen. Je kan er voor kiezen om de lusjes buiten je shirt te houden, heb je ze liever aan de binnenkant? Draai dan even het shirt binnenstebuiten.

img_diy_off-shoulder_part2_12Je bent even zoet met knopen, let goed op dat je de juiste reepjes stof te pakken hebt, anders krijg je scheve praktijken.

img_diy_off-shoulder_part2_13En als je klaar bent met knopen is je shirt klaar om aan te trekken. Wij hebben er nog voor gekozen om de andere zijkant ook los te knippen en ook te knopen.

img_diy_off-shoulder_part2_14Het eind resultaat mag er zijn toch? Het is echt razend snel te maken en geen gedoe met naaimachines!

Bewaren

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.