Gamefreak en Nintendo is aanwezig in de Treehouse-E3-uitzending om Pokémon Sun en Pokémon Moon nader uit te leggen. De games komen uit op 18 november dit jaar, en bevatten uiteraard weer een heleboel nieuwe Pokébeesten, zoals Rowlet, Litten, Popplio, Solgaleo, Lunala. Wat een soort uil, poes, zeeleeuw en niet nader verklaarbare wezens zijn.

Alola region, dat is waar de twee games zich afspelen. Je kunt diverse helden van diverse etniciteiten en genders kiezen. De twee legendary Pokémon die hierin zitten, zijn helemaal in het verhaal verweven, zo wordt ons beloofd. Er werd tijdens het evenement ook gameplay getoond, wat redelijk weinig voorkomt bij Pokémon als de game nog in ontwikkeling is. De game zag er enorm kleurig uit, en zelfs zo goed dat we ons afvragen of dat in de uiteindelijke versie wel zo prachtig gekleurd kan zijn op Nintendo 3DS.

Er werd al meteen in het hoge gras gedoken, wat natuurlijk betekent dat er een gevecht ontstond. Er wordt veel rondgedraaid met de camera, wat het gevecht een wat dynamischer gevoel geeft. Zo te zien geeft Popplio de walrusachtige Pokémon waterstoten als aanvallen, omdat het uiteraard om een waterPokémon gaat. Je kunt op het Touchscreen een soort realtime bekijken hoe het met de gesteldheid van de Pokémon is, wat heel prettig is want zo hoef je het niet allemaal te onthouden. In het gevecht zagen we de Pokémon Yungoos, die altijd honger heeft en daar mega agressief van wordt.

Er is een nieuwe Pokédex, die heet Rotom Pokédex. Het is een soort zeester meets kreeft-achtige Pokémon die de Pokédex steeds bij zich draagt voor je. Je ziet hem bij het rondwandelen in Alola in je onderste scherm, al moet je hem waarschijnlijk wel eerst nog vinden, dus je hebt hem niet direct.

Soms komen er een soort schaduwen in beeld (alsof het naar breedbeeld overschakelt) en dan zie je een andere Pokémontrainer. Die schaduw is om de spanning aan te geven, dat zo’n trainer wel zin heeft in een battle. Verder is tijdens de Treehouse getoond hoe je interacties hebt met andere personages binnen Alola, tijdens een festival, wat natuurlijk altijd uitloopt in een opdracht of een battle.

Er werd over een heleboel dingen geheimzinnig gedaan, over Tocococo of iets in die richting, over speciale armbanden die worden gedragen; er is duidelijk nog veel te ontdekken in Pokémon Sun en Pokémon Moon. 18 november weten we alles, want dan verschijnt de game op Nintendo 3DS.

Het gedeelte over Pokémon werd overigens afgesloten met een video van een gevecht tussen diverse trainers genaamd Battle Royale. Met zijn vieren stonden de trainers in een arena, en als de eerste Pokémontrainer die al zijn Pokémon kwijt is, dan is het gevecht afgelopen. Ook hier werd weer een speciaal iets opgemerkt, namelijk dat alle trainers andere kleding aanhadden: kortom, je kunt in deze game de kleding van de trainer naar wens aanpassen.

JennyD

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.