Aonuma vertelt op dit moment in de Nintendo Treehouse (de laid back versie van een Nintendo Direct, live op de E3 beursvloer) meer over The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Hij zegt dat hij met deze game de conventies van Zelda wil doorbreken. Link wordt erin wakker in een soort toverbad, omringt door blauwe lampen, het is allemaal supermysterieus. Aonuma grapt dat Link alsnog begint met opstaan, wat natuurlijk juist heel conventioneel is.

Een soort ‘slate’ wordt geintroduceerd, wat heel erg lijkt op een Gamepad, als Link hem vastgrijpt. Het heet de Sheika Slate. Gelukkig pakt Link niet lang daarna allerlei kleding op, waardoor hij iets minder naakt is dan toen hij opstond. Hij opent een deur met die Sheika Slate, en wat opent is een enorm uitgestrekte wereld met dennenbomen, zwerfkeien, bergen en graslanden. Link kan op de muren klimmen en door de gehele wereld heen liggen items om op te rapen, zoals paddenstoelen (maar daarvan wordt Link niet groter, waarschuwt Aonuma).

Nintendo wil graag communiceren dat het echt gaat om ontdekken en de wijde wereld intrekken om op onderzoek uit te gaan. De E3-demo is in ieder geval al heerlijk groot, maar gelukkig kan de Sheika Slate je helpen te navigeren. Link kan ook boomtakken gebruiken om fakkels te maken, door hem even in een kampvuur te hangen. Met een bijl kun je hout sprokkelen om je eigen kampvuur te maken. En terwijl je allerlei wapens en natuurproducten gebruikt, zullen deze slijten, waardoor je af en toe nieuwe nodig hebt. Volgens Aonuma neem je de wapens van vijanden die je afmaakt, mee om de volgende vijand aan te vallen.

We zien Link vechten tegen een rood soort duivels varkenachtig beest, die met een grote knots op hem af komt, maar slechts zwak blijkt te zijn. Onderweg vindt Link vervolgens een nieuwe broek. Kortom, je moet vanalles verzamelen, zoeken, ontdekken om zo verder te komen in de wereld die best groot lijkt, gezien het kleine stukje van de kaart dat de e3-demo is.

 

 

JennyD

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.