Pokémon Go gaat binnenkort de beta in in Amerika, nadat Japan er al een tijdje geleden mee aan de slag kon. We weten sinds de veelbesproken aankondigingstrailer al steeds meer over de app, die een combinatie tussen Ingress en Pokémon is. Maar ja, uit zo’n aankondigingstrailer kun je natuurlijk niet alle informatie halen. De vraag is of de uiteindelijke game er ook zo piekfijn uitziet als de trailer ons doet geloven.

Daar hebben we nu een antwoord op gekregen, want er zijn meer screenshots vrijgegeven van het spel. Je vindt ze via IGN en er staat er eentje onder dit artikel. Zoals je ziet kun je Pokémon zien in onze echte wereld, want via je telefoonscherm kun je bijvoorbeeld naar een grasveld kijken, en daar twee kleine monsters een gevecht zien uitvoeren.

Er is ook wat meer informatie vrijgegeven met de screenshots, namelijk dat je meer dan 100 verschillende Pokémon kunt vangen (gelukkig niet meteen de 700-nogwat stuks die de serie inmiddels kent) en dat je Poke Balls kunt kopen bij PokeStops, een soort winkeltjes die je kunt vinden bij belangrijke publieke locaties. Die Balls heb je nodig om Pokémon te vangen.

Heb je eenmaal zo’n Pokémon gevangen, dan kun je hem meenemen naar een gym, die op dezelfde soort plekken zitten als de Pokestops. Je komt daar virtueel samen met andere Pokémon Go-spelers om zoveel gevechten te doen dat het prestige-niveau van de gym laag is en zo kun je die specifieke gym overnemen. Natuurlijk moet je die dan wel gaan verdedigen, want net als in Ingress zijn de trekpleisters nooit voor altijd van jou. Er komt een dag dat er een sterkere speler langskomt die een coup pleegt.

 

 

PokemonGo

JennyD

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.