Hoelang heb jij je Mii’tje al geen aandacht gegeven op Miitomo? Of heb je de app uberhaupt niet? De eerste app van Nintendo schijnt iets minder populair te zijn als aanvankelijk werd gedacht. Toen Miitomo verscheen was de buzz rond de app groot, maar zo te zien beginnen mensen af te haken. Als we tenminste dit artikel mogen geloven van Survey Monkey.

Het ging zo lekker met de grappige Miitomo-app, want eerder deze maand zei Nintendo nog 10 miljioen unieke gebruikers te hebben. Echter blijkt het moeilijk om mensen te laten terugkomen naar de sociale app, want als je eenmaal je avatar hebt afgemaakt en wat vragen hebt beantwoord en bekeken van anderen, dan doet de app uiteindelijk steeds hetzelfde. En als het nieuwe er vanaf is, dan haken sommige groepen mensen nu eenmaal af.

Bij Miitomo is die groep wel heel groot, want volgens Survey Monkey haakt meer dan de helft van de Miitomo-spelers na en week af. Ze komen de week erna niet terug om verder te spelen en te bekijken wat hun virtuele vrienden nog meer te zeggen hadden. Vergeleken met andere apps is het interesse-verlies aanzienlijk groter bij Miitomo, en dat is een probleem.

We maken ons zorgen! Want: Hoe minder mensen het gebruiken, hoe minder er te lezen is voor andere mensen, en die haken dan ook weer af. Plus, als Nintendo’s eerste app het uiteindelijk toch niet zo goed blijkt te doen, wat heeft dit dan voor invloed op toekomstige Nintendo apps? Reden dus om onze Miitomo’s vanavond voor het slapengaan nog even een verdiende aai over de bol te geven, ze hebben immers de hele dag (week/maand) op aandacht zitten wachten!

 

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.