Wanneer je denkt aan racegames, dan denk je waarschijnlijk Need for Speed, Forza en misschien zelfs Mario Kart. Wat ik echter een van de tofste racing games vind, is WipeOut, hoewel je die misschien niet direct voor je ziet vanwege zijn ‘vreemde bolides’. Nu hebben we van WipeOut al een tijdje niks gehoord, maar gelukkig is FAST Racing NEO er om dat gat op te vullen. Lukt het dat ook?

Mocht je niet bekend zijn met WipeOut, dan zal ik je alsnog uitleggen hoe FAST Racing NEO in elkaar steekt. Je rijdt niet in een auto, maar bestuurt een zwevend voertuig op giga snelheid. Het is dus wel handig als je je de circuits zo snel mogelijk eigen maakt, want ze gaan als een razende aan je voorbij. Het is aan jou om op tijd te sturen wanneer er bochten komen, te boosten op rechte stukken waarbij je extra snelheid aankunt en sprongen te maken.

IMG_FastRacingNEO_1

De game is niet voortdurend hyperfuturistisch in de zin van stalen tunnels, want je rijdt in een soort oerwoud, een woestijn en een ruimtestation. Toch is er, precies zoals bij WipeOut wel heel duidelijk gekozen voor zo’n supersnelle insteek alsof de game zich in het jaar 3050 afspeelt. Er zijn een stuk of vijftien circuits om op los te gaan, waarbij steeds weer boosts terugkomen, die afhankelijk van kleur gekozen moeten worden. Die kleur kies je zelf, en zo kun je beïnvloeden of je extra snelheid pakt of niet.

Die extra snelheid is niet altijd gewenst, want het spel schiet zo snel aan je voorbij dat de korte druk op een knop al verregaande gevolgen kan hebben. Dat is ook precies de uitdaging in de game, en dit wordt wel beter als je wat meer uren in het spel stopt, maar dat betekent niet dat je alles onder controle kunt leren houden. Of je nu offline in je eentje racet of online multiplayert; er zijn altijd andere voertuigen op de weg die je aardig dwars kunnen liggen. Elkaar van de weg duwen is immers door de snelheid net zo pijnlijk als een minuscuul drukfoutje maken.

IMG_FastracingNEO_2

Deze game mag dan af en toe aanvoelen als een genepte WipeOut, het is wel een na-aper die dezelfde verslavende werking heeft. Het is heel moeilijk een extra potje te weerstaan, en zo blijf je jezelf beloftes maken die je een paar minuten later toch niet nakomt. Helemaal omdat er een online multiplayer racemogelijkheid is, betekent dat er in principe nooit een moment van ophouden hoeft te komen met FAST Racing NEO. Voor het geld hoef je het ook niet te laten, want voor ruim een tientje vis je deze vermakelijke titel uit de eShop.

Laura’s oordeel
review_cijfer_8.0

Als je iets wil spelen dat sneller en uitdagender is dan Mario Kart, dan is FAST Racing NEO zeker een goede kandidaat. Dat de game laaggeprijsd is zorgt ervoor dat je er niet snel een buil aan kunt vallen. Zelfs voor mensen die zich normaal niet echt kunnen vereenzelvigen met racefans, zullen FAST Racing NEO met plezier oppakken. Deze game blijft uitdagen, zelfs als je alle circuits toch uit je hoofd hebt weten te leren.

+ Lekker snel en uitdagend, goede multiplayermogelijkheden, goed geprijsd

– Concept is weinig origineel

Niet kopen als je: snel het overzicht kwijtraakt.

 

Bewaren

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.