Fijne Valentijnsdag! Een van onze favoriete titels om deze dag te spelen is Tomodachi Life, dat sinds enige tijd in het Nederlands speelbaar is. In eerste instantie wisten we niet zo goed wat we met deze bizarre titel aanmoesten, maar inmiddels hebben sommige redactieleden er een gewoonte van gemaakt elke dag even te spieken wat voor een onzin er weer in Tomodachi Life gebeurt.

image2016_0121_1047_0Oke, dat was een kleine leugen, want een van de belangrijkste redenen om Tomodachi Life te checken is om te zien hoe het met de liefdesperikelen van de Mii’tjes is. Zo kan Laura nooit vergeten hoe haar eigen Mii’tje verdrietig en sip op haar kamer zat, nadat ze ruzie had gehad met de Wouter-Mii. Goedmaken die hap! Gelukkig is dat tot dusver succesvol gebleken en zijn de twee weer totally in luv. Voor je het weet begin je je in het echt ook zo naar elkaar te gedragen namelijk!

Grapje natuurlijk, maar zoals je op de afbeeldingen hieronder en boven ziet, is de game  erg toegespeeld op die beleving van liefde. Je kunt op basis van namen (denk ik?) uitrekenen in hoeverre twee Mii’s een match zijn. Het doet soms een beetje denken aan die sms-services die je vroeger had bij The Box en andere televisiezenders, waarbij je kon smsen en dan zou horen hoeveel procent jij en je crush bij elkaar pasten, maar deze versie is gratis dus veel beter!

image2016_0121_1049_0

Tomodachi Life is echter op zijn best als je de Mii’s gewoon hun gang laat gaan en dingen laat gebeuren. Zo kom je dan de meest mooie momentjes tegen, waarvan hieronder een compilatie is gemaakt:

Zomerpret

image2016_0121_1040_0

image2016_0120_1155_0

image2016_0120_1155_1

image2016_0120_1141_2

Romance2

Of je Mii nu een nummer zingt over de liefde, of dat je Mii tijdens een romantisch diner haar gedachten alvast op een ander verzet; er is altijd wat te beleven als je Mii’s probeert te koppelen. Het slaat vaak als een tang op een varken, en soms worden Mii’s verliefd op elkaar die jij eigenlijk liever niet bij elkaar ziet, maar dat drama is juist mooi. Vooral de momentjes met de realistische achtergronden zijn  heel grappig, niet alleen op het gebied van romantiek. Elke dag verkwisten we met liefde tien minuten aan het willekeurige entertainment dat deze vreemde game te bieden heeft, maar vooral vandaag, wanneer we er alles aan doen om maar niet te hoeven denken aan die lege mat… (Lekker he, drama?) Fijne Valentijnsdag!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.