De eerste game console die ik bij mijn ouders had was een Nintendo 64. Ik heb uren op de Nintendo 64 gespeeld. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat was ik te vinden bij de Nintendo en de enige games die ik speelde waren dan Mario Games. Mario Party en Super Mario 64 om precies te zijn. Wat me het meeste is bijgebleven van Super Mario 64 is het moeilijke sneeuwlevel waarbij je munten moest verzamelen, moest racen tegen een pinguïn en een kleine pinguïn weer terug moest brengen naar zijn moeder. Het perfecte level om te spelen op een koude winterse dag.
Img_Super_Mario_64_1

Super Mario 64 draait om het bekende verhaal: Princess Peach is ontvoerd en jij moet haar redden. Elke nieuw level bevindt zich in een bepaald schilderij waar Mario in kan springen. Het schilderij waarin het sneeuw level zich bevind heeft twee schattige sneeuwpoppen  met veel sneeuw op de voorkant staan. In totaal zijn er 6 verschillende levels die je hier kan spelen, namelijk: Slip Slidin’ Away, Li’l Penguin Lost, Big Penguin Race, Frosty Slide for 8 Red Coins, Snowman’s Lost His Head en Wall Kicks Will Work.

Img_Super_Mario_64_2

In Big Penguin Race moet Mario een pinguïn verslaan in een race over het ijs. Aan het einde van de race ontvangt Mario dan één van de vele sterren die hij nog zoekt. In Li’l Penguin Lost moet Mario een schattige baby pinguïn terug naar zijn moeder brengen. Dit is heel erg moeilijk aangezien het level ontzettend glad is. Daarnaast rent de baby ook regelmatig weg, maar het geeft je wel een goed gevoel als de kleine uiteindelijk weer veilig is bij zijn moeder.

Img_Super_Mario_64_3

In Snowman’s Lost His Head moest je, zoals je waarschijnlijk al wel kan raden, een sneeuwpop in elkaar zetten. Natuurlijk is de beloning weer een prachtige ster. Met de geweldige Mario sfeer en het prachtige winter wonderland heeft Super Mario 64 toch wel een van de beste winter levels. Op een perfecte winter avond pak je er een fleece dekentje bij, een kopje thee en haal je de oude Nintendo 64 uit de kast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.