Ik houd niet van de zon, dus zodra die teveel aanwezig is op een dag, ga ik binnen op zoek naar dingen om te doen. Denk aan gamen, opruimen of het bouwen van de Batmobile. Via Ditverzinjeniet kregen we een Fizz 3D-puzzel van Batsy’s bolide, en hoewel ik niet helemaal zeker weet waarvan deze is (waarschijnlijk uit een oude comicreeks) ben ik benieuwd hoe het bouwen me afgaat. Het lijkt me namelijk dat dat 3D-bouwen nogal nauw luistert en ik ben niet zo’n pietje precies op dat gebied.

Batmobile7

Het pakketje waarin de Batmobile komt, is lekker klein en licht. Dat is niet zo gek, want de puzzelstukjes zijn een soort van geprinte papiertjes met schuimrubber ertussen. In totaal bestaat het pakketje uit vier bladen met puzzelstukjes en een handleiding. Die laatste heb je ook wel nodig, want als je al die stukjes eenmaal los hebt dan is het lastig om direct te zien wat waar moet.

Batmobile6

De meeste stukjes hebben een soort streepvormige gaatjes en uitsteekseltjes, zodat je de stukjes in elkaar kunt haken. Soms moet je je in wat gekke bochten wringen om de stukjes goed te laten aansluiten, maar uiteindelijk viel het me erg mee hoe goed het paste. Ik had verwacht dat het een drama zou worden, maar uiteindelijk was het bouwen eigenlijk wel heel goed te doen. De stukjes zijn ook best stevig, dus ze kunnen wel tegen wat druk.

Batmobile5

Wat ik ook waardeer aan deze puzzel is het oog voor detail. Aan het einde moet je nog twee kleine autospiegeltjes bevestigen, en de wielen hebben doorkijkjes zodat je de remblokken ziet zitten. Best cool.

Batmobile4

Als je een groot fan bent van de gecapete kruisvaarder dan kan ik me voorstellen dat je deze puzzel in je vitrine zet, hij ziet er namelijk erg leuk uit, zeker als je hem goed in elkaar hebt gezet. Ik heb het heel strak proberen te doen, maar ik worstelde uiteindelijk wel een klein beetje met de laatste stukjes, namelijk de zijpanels.

Batmobile2

Toch ben ik wel blij met het eindresultaat. Je kunt de puzzel bovendien weer uit elkaar halen voor nog een keer puzzelplezier voor iemand anders. Voor 12,95 euro kun je deze bouw-je-eigen-Batmobile aanschaffen en dat is een prima prijs. Uiteraard zijn de stukjes niet zo heel duur en je moet hem natuurlijk nog zelf bouwen, maar ik vind het verpakkingsmateriaal erg grappig en sfeervol waardoor het een heel leuk cadeautje is.

Batmobile8

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Ditverzinjeniet.nl. De website van Ditverzinjeniet.nl is gevuld met de meest originele cadeaus en gadgets voor iedere gelegenheid. Schroom niet om een kijkje op de website te nemen, maar pas op! je wordt hier behoorlijk hebberig van!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.