In 2014 gingen ze naar Sochi, in 2010 was het Vancouver; Mario en Sonic. Dat de twee gamepersonages die vroeger nog aartsvijanden waren zo van wintersport hielden, dat had niemand kunnen weten. Immers leek Mario in die fantastische ijslevels uit de platformgame niet bepaald in zijn hum. Maar bloedfanatiek als de twee zijn, binden ze de schaatsen en lange latten onder voor een fijne kerstvakantie vol wintersport.

IMG_Wintersegames_1

Op Female-Gamers bespreken we steeds de meest winterse levels uit games. Nu zijn de meeste games maar een gedeelte winters, maar de Olympische Winterspelen zijn natuurlijk door en door sneeuw, ijs en kou. Van de kou lijken Mario en Sonic niet zoveel last te hebben, want ze hebben het veel te druk met niet tegen hun verlies kunnen.

In tegenstelling tot de sidescrolling platformgames waarvan de het duo kennen, nemen ze hun vrienden in de Olympische Winterspelen-games mee op een sportavontuur. Dit heeft niks te maken met sidescrolling actie, want dit is allemaal 3D-avonturengameplay zoals je die bijvoorbeeld kent uit Mario Party. Het is namelijk ook allemaal opgebouwd uit mini-games. Zo moet je bijvoorbeeld heel snel een bepaalde knop indrukken, of juist een bepaalde knop goed timen, om goud te verdienen.

IMG_Wintersegames_2

Als je het mij vraagt is de game niet helemaal winters genoeg. Als je bijvoorbeeld kijkt naar naar de covers van de games, dan hebben Mario en Sonic niet eens iets anders aan. Het zou grappig zijn geweest als Sonic een soort gebreide onesie aan had gehad met alsnog het patroon van zijn lichaam, of als Mario bijvoorbeeld een lekkere muts op had met handschoenen. Het zouden kleine touches zijn geweest die de game aanzienlijk aantrekkelijker zouden maken.

Het is een beetje hetzelfde als bij de winter-Efteling, die is ook extra leuk omdat Vogelrok opeens een mutsje en een sjaaltje draagt. Plus, we weten allemaal hoe populair de gehaakte vrienden van Mario zijn (Yoshi, Kirby..), dus daar zou Nintendo in ieder geval gemakkelijk mee wegkomen. Misschien iets voor de volgende Olympische Winterspelen, in 2018 in Zuid-Korea?

Mario and Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games

JennyD

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.