Tegelijkertijd met de The Legend of Zelda: Phantom Hourglass waarover je in deze review van Maike kan lezen, kregen we ook The Legend of Zelda: Spirit Tracks tot onze beschikking. Dolgelukkig begon ik aan deze review: is het spel de moeite waard voor de Wii U?

In The Legend of Zelda: Spirit Tracks speel je als Link, die leerling-machinist is maar graag een echte machinist wil worden. De treinen die hij bestuurd rijden over de Spirit Tracks. Na een ceremonie waar Link zijn diploma krijgt van Princess Zelda, wordt hij door Zelda gevraagd om in het geheim naar haar toren te komen. Ze vertelt hem daar over de Spirit Tracks, die lijken te verdwijnen. Ze vermoed dat er in de Spirit Tower iets ernstigs aan de hand is. Ze wil dat Link haar erheen brengt, en dit moet allemaal zo geheim mogelijk want haar adviseur wil haar om onbekende reden niet buiten het kasteel zien. Natuurlijk stem je in met haar plan en gaat het avontuur beginnen.

img_legend_of_zelda_spirit_tracks_wii_u_3

De wijze waarop je met Zelda in het kasteel navigeert is erg typerend voor het spel. Met de stylus kan je link laten lopen om vervolgens naar Zelda te wisselen. Je kan Zelda een bepaald pad laten lopen wat je hebt getekend. Het is jouw taak om Zelda veilig bij de trein te krijgen en samen naar de Spirit Tower te gaan. Eenmaal bij de Spirit Tower blijkt de situatie erger dan gedacht. Zelda wordt geraakt en haar lichaam wordt gevangen genomen. Haar geest rijd echter met Link mee op de trein en haar geest kan Phantoms overnemen om ze taken uit te laten voeren.

img_legend_of_zelda_spirit_tracks_wii_u_1

Het spel speel je bijna alleen maar met je stylus op de GamePad. Op het scherm is letterlijk een afbeelding van de Nintendo DS te zien met de twee kleine schermpjes waarin de game getoond wordt. Het bovenste schermpje bevat een kaart waarop je aantekeningen kan noteren en in het onderste schermpje speelt alle actie en gameplay zich af. Het spel spelen via je tv is daarom erg onhandig want zelfs met een grote tv is het kijken op het minischermpje op de GamePad toch duidelijker. Het echte nostalgische gevoel wat ik verwacht had kwam niet terug op de Wii U. Het voelde vooral onhandig aan en gezien ik het origineel ook op de Nintendo DS heb, kan ik met zekerheid zeggen dat de oude vertrouwde DS echt prettiger is voor dit spel! Toen ik dan ook bij Maike haar review las dat ze het spijtig vind dat deze game niet voor de 3DS is uitgebracht, begreep ik haar meteen.

img_legend_of_zelda_spirit_tracks_wii_u_2

review_cijfer_5.0Sandra’s beoordeling:
Hoewel The Legend of Zelda: Spirit Tracks een prachtig spel is en ├ęcht een must have is om te spelen, is de release op de Wii U niet een keus die ik zou toejuichen. Wil je genieten van dit spel dan raad ik aan het originele spel op een Nintendo DS te spelen. En hoewel het spel en het verhaal echt hartstikke leuk zijn, kan ik voor deze versie op de Wii U niet meer dan een 5.0 geven.

+ Een prachtig deel uit de bekende The Legend of Zelda serie, die je gespeeld moet hebben!
– De release naar de Wii U is niet prettig te spelen, de ouderwetse Nintendo DS is voor dit spel een must.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.