Nederland is de laatste jaren vooral bekend door de enorme stroom aan hardstyle/trance/techno-muziek die we exporteren naar het buitenland. Verder hebben we over het algemeen weinig artiesten die echt voet aan de grond weten te zetten in bijvoorbeeld Amerika. Als dat in de muziekbizz al moeilijk is, laat staan in de videogame-industrie. Toch zijn er wel enkele videogames waarin Nederlandse muziekproducties te horen zijn van bekende artiesten.

Martin Garrix

Een van de meest recente bekende Nederlandse artiesten die in een videogame te horen zijn, is Martin Garrix. De jonge DJ heeft een enorme hit gescoord met Animals, een track die hij graag in clubs speelt, maar waar hij door zijn jonge leeftijd soms moeite heeft om binnen te komen. Hij is gelukkig wel binnengedrongen in de gamewereld, want in Just Dance 2016 die dit jaar is verschenen kun je Animals horen. En dat niet alleen, je kunt er nog een vette choreo op leren ook!

IMG_NLartiesten_Garrix

Junkie XL
Of hij nou door het leven gaat als Junkie XL of Tom Holkenborg: hij is de man van ‘A little less conversation’. Niet de zanger natuurlijk, want dat was Elvis, maar wel de persoon die het nummer heel aanstekelijk wist te maken door het in iets moderns te mixen. Hij heeft na die hit nog veel meer gedaan (en ervoor ook trouwens), zo was hij vorig jaar betrokken bij de soundtrack van bioscoopkraker Mad Max. Daarnaast is zijn muziek regelmatig te horen in games. Nieuwsgierig welke? Dat zijn onder andere Burnout Revenge, Lumines II en Need for Speed: Underground.

IMG_NLartiesten_JunkieXL

DJ Tiesto
Hoewel DJ Tiesto hit na hit scoorde in het afgelopen decennium, is het de laatste jaren wat stil rondom Tijs Verwest. Toch zit hij niet stil, hij heeft zijn eigen radioshow op Radio538 en hij is aan het toeren en maakt nog steeds volop muziek. Zijn muziek is niet vaak in videogames te horen, maar zit wel in tenminste een game: Madden NFL 15.

IMG_NLartiesten_Tiesto

Two Unlimited
Als we spreken over Two Unlimited, dan weet je dat deze muziek waarschijnlijk niet in een emotionele game zal zitten zoals The Last of Us. Net als Martin Garrix’ track zijn Ray en Anita te horen in Just Dance. Tweemaal zelfs, want in Just Dance 3 is No Limits te horen en in Just Dance 4 het grappige nummer Tribal Dance. Uiteraard inclusief toffe danspassen zodat je de muziek optimaal gebruikt.

IMG_NLartiesten_TwoUnlimited

De Staat
De Nederlandse rockband De Staat is in op zijn minst twee videogames te horen. De Staat heeft sinds zijn bestaan in 2006 al 6 albums afgeleverd en op de schoorsteenmantels van de bandleden staan al diverse 3FM awards. De videogames waarin je muziek van De Staat kunt horen, dat zijn Dirt 2 (The Fantastic Journey) en Fifa 14 (Down Town). Krachtige muziek, die hoort natuurlijk thuis in sportgames.

IMG_NLartiesten_DeStaat

Ken jij nog Nederlandse artiesten die hun muziek in een game hebben weten te krijgen? Laat het achter in de reacties!

Bewaren

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.