Into the stars is een prachtige, single-player game die zich afspeelt in de ruimte. Als kapitein van je eigen ruimteschip moet je er niet alleen voor zorgen dat je kan reizen van punt A naar punt B, maar je moet er ook voor zorgen dat alle mensen aan boord de reis overleven. Dit betekend dat je planeten moet verkennen en hier nieuwe ‘resources’ moet vinden om verder te kunnen reizen.

img_into_stars_3

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat deze post een review zou zijn van Into the Stars, maar aangezien mijn versie van de game niet helemaal goed liep kon ik dit spel helaas niet spelen. Ook wil ik even kwijt dat deze game nog steeds in ontwikkeling is. Dit betekend dat de minpuntjes die ik nu heb gevonden in de game misschien helemaal niet in het eindproduct zullen zitten. Hou hier een beetje rekening mee tijdens het lezen van deze preview. Nu we dat hebben gehad is het tijd om een kijkje te nemen naar dit mooie, ruimte spel.

img_into_stars_4

Voordat ik wat meer vertel over de gameplay, wil ik even heel snel de prachtige omgeving van deze game benadrukken. Deze prachtige omgeving is namelijk de reden dat ik deze game wou reviewen. Een paar voorbeelden hiervan kan je hieronder vinden.

img_into_stars_2

Dit terzijde, heb ik helaas geen goede ervaring gehad met de gameplay. Aangezien ik nog nooit dit soort games heb gespeeld, heb ik ook weinig vergelijkingsmateriaal. Echter, ik had al problemen bij het opstarten van deze game. Wanneer je deze game namelijk opstart, moet je direct je eigen ruimteschip opzetten. Je moet ‘core systems’ in stellen, ‘mining systems’ instellen, daarnaast ook ‘combat systems’ instellen en je moet ook nog eens rekening houden met hoe verschillende elementen jouw voorraad met ‘resources’ kunnen beïnvloeden. Deze instellingen moet je allemaal aanpassen terwijl je weinig tot geen achtergrond informatie bezit. Gelukkig kon ik een goede guide vinden op internet en kwam ik er uiteindelijk wel uit, maar dit zorgde ervoor dat ik met tegenzin aan deze game begon. Persoonlijk vind ik dat games altijd, door middel van een tutorial, toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Bij deze game ligt de moeilijkheidsgraad te hoog.

img_into_stars_1

Hierna ben je echter nog niet klaar, want nu moet je aangeven hoeveel van elke ‘resource’ je wil gebruiken. Aangezien ik geen informatie had waar ik een goede verdeling op kon baseren, besloot ik om weer dezelfde guide te gebruiken. Daarna stel je jouw eigen crew samen. Zoals je misschien al verwacht zijn goede stats en diversiteit belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen in jouw ruimteschip de reis overleeft. Na al deze instellingen gaat je game van start. Je kan kiezen uit drie verschillende modes namelijk: Explorer, Normal en Pursuit. Explorer mode zorgt ervoor dat je weinig Skorn patrols, de slechteriken van deze game, tegenkomt en dat je de ruimte rustig kan ontdekken. Daarnaast heb je ook meer ‘resources’. Normal mode is wat je ervan verwacht en Pursuit mode zorgt ervoor dat je weinig ‘resources’ hebt. Daarnaast is de Skorn ook actiever in Pursuit mode. Na het kiezen van een mode start de game. Helaas was dit voor mij niet het geval.

Into the Stars is een strategische game waarbij je rekening moet houden met extreem veel elementen. Dit maakt de game zowel uitdagend als extreem moeilijk voor nieuwe spelers. Met weinig informatie moet je veel beslissingen maken die essentieel zijn voor de bewoners van jouw ruimteschip. Daarnaast kan je in Into the Stars jouw eigen ruimte avontuur beginnen. Ontdek de enorme ruimte en bezoek nieuwe planeten. Alles ligt voor jou open om te ontdekken. Wat zou jij als eerste doen met je eigen ruimteschip?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.