Vandaag een heerlijk creatief team van Indie Developers Damajo Games met hun game Riposte. Tussen het druk bezig zijn met het op gang brengen van de Kickstarter en Greenlight voor hun game, vonden ze toch ook wat tijd voor ons. Tijd dus om ervoor te zorgen dat hun Kickstarter Riposte succesvol word en dat ze op Greenlight doorkomen.

img_riposte_01

Damajo Games
Je zou denken dat Damajo een Japanse gaming gerelateerde benaming is. Maar nee de naam Damajo is ontstaan door de eerste twee letters van de oprichters bij elkaar te voegen. Dit zijn David, Marcel en Joyce daarnaast hebben ze hulp van character artist Sybille en animator Jennifer. De laatste twee vonden David, Marcel en Joyce tijdens het A-MAZE festival in Berlijn. Zo zie je maar weer hoe belangrijk die verschillende evenementen zijn voor het netwerken.

Sinds december 2014 is het team begonnen te werken aan de game Riposte, een fast paced competitive 2D arena brawler met mixed local en online multiplayer. De game bevat acht verschillende karakters met hun eigen aanvallen en unieke speciale krachten. Het idee voor Riposte ontstond nadat er al een aantal bescheiden arena games waren uit getes en vervolgens is de stap gezet om hiermee door te gaan. Een goede arena game is altijd welkom.

Helemaal groen in de gaming industrie is het team niet zo hebben David en Marcel eerder gewerkt aan de indie game Critical Wave. Deze kwam vijf jaar geleden uit voor iOS, precies toen de iPhone 3GS nog helemaal hip en happening was. Voor de twee heren was het een goede leerschool en hebben ze destijds enorm veel geleerd met het traject wat ze volgden. Zo kwamen ze erachter dat marketing en de zakelijke kant van game development niet iets is wat je maar even snel achteraf doet. Er komt stiekem toch nog best veel kijken. Dan nog het direct ontwikkelen voor een mobile platform veel tijd kost.

img_riposte_02

Ondertussen zijn er flink wat jaren verstreken en wordt er gewerkt aan Riposte. Naast het werken aan de games werkten David en Marcel fulltime, dat is dus die-hard passie hebben voor game-development. David heeft o.a. gewerkt bij Lockhead Martin waar hij werkte aan flight simulators. Marcel begon te werken bij Nixxes waar hij o.a. gewerkt heeft aan games zoals Tomb Raider: Definitive Edition (PS4). Ook Joyce werkte bij Nixxes waar ze o.a. verantwoordelijk was voor QA werkzaamheden, maar deze dame heeft haar grootste passie bij game art.

Inmiddels heeft het team wat meer tijd weten in te plannen voor hun game Riposte, iets wat ook echt nodig is bij het uitbrengen van een game. Marcel is verantwoordelijk voor de game mechanics, grafische effecten en code. David werkt heel erg hard aan de Kickstarter en Greenlight campagnes en daarnaast is hij bezig als level editor en de game zelf. Joyce heeft met haar creativiteit zich gericht op de promotional art en game assets.

img_riposte_03

Riposte
De game Riposte is een arena game die ze zelf ook graag zouden willen spelen. Tijdens het ontwikkelen van Riposte zijn ze vooral bezig geweest om creatief te ontdekken wat wel en niet voor hen werkt. Zo hebben ze stukje voor stukje de game steeds beter weten te maken. Je kan de game met vier spelers spelen door middel van zwaard gevechten en hier en daar een explosie. Omdat er maar weinig online PC arena brawlers zijn is het de uitgelezen kans om nu eindelijk een game als deze uit te brengen en ook te spelen. De game is gebouwd op een eigen ontwikkelde engine en technologie. Naast een free for all modus wordt er later ook nog een competitieve modus toe gevoegd zoals een combinatie van football en brawling, omgedoopt tot Footbrawl.

De levels zijn dynamisch en ook voor beginners is het makkelijk om aan de slag te gaan met deze arena game. De acht karakters zijn ook aan te passen met verschillende skins zodat het je eigen karakter wordt. De wedstrijden duren niet lang ongeveer vanaf 30 seconden tot 2 minuten. Zo kan je de game dus makkelijk even in je pauze spelen. De muziek van de game is geheel verzorgd door Mudguard. Ben je benieuwd geworden naar de game bekijk dan onderaan zeker de trailer.

Wil je het team Damajo Games met hun game Riposte steunen dan kan dat via Kickstarter en via Steam Greenlight. Wil je meer weten over de game hou dan hun website en facebook pagina in de gaten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.