Ruim twintig jaar geleden kwam Gunstar Heroes uit. Het origineel kwam in 1993 uit op de Mega Drive. 3D Gunstar Heroes is een arcade platform shooter.

Visueel ziet deze side scrolling shooter er nog best goed uit. Gunstar Heroes is nu opnieuw geremasterd in 3D, zoals je de titel vast al deed vermoeden. Er is onder andere een Gunslinger modus aan toegevoegd. Je vecht alleen tegen de vijanden of met een vriend met behulp van de twee-speler co-op via Local Play.

img_gunstarheroes2

De game is ook lekker ouderwets moeilijk. Zo moest ik er het eerste half uur echt even goed in komen. Toen ik eenmaal op weg was knalde ik er heerlijk op los. Toch verschilt Gunstar Heroes van andere 2D platform shooters, zoals Metal Slug of de Contra-serie. Zo ga je niet gelijk dood, in plaats daarvan verdwijnt er een stukje van je levensbalk. Dit maakt Gunstar Heroes een stuk toegankelijker dan andere games in dit genre.

img_gunstarheroes

Wat echt indrukwekkend is van Gunstar Heroes is de klassieke gameplay, schieten en springen; er zijn veel wendingen en verrassingen waarin je met snelle reacties op aanvallen zal moeten reageren. Gunstar Heroes is een geweldige arcade ervaring met veel variatie en een passende toffe soundtrack.


Mirjam’s oordeel
review_cijfer_6.0
De game is een genot voor 2D shooter fans en zouden dit direct moeten gaan spelen zonder enige twijfel. De nieuwe 3DS-versie brengt mooie 3D actie op de 3DS. Als je nog nooit iets in dit genre hebt gespeeld, dan is dit de perfecte gelegenheid om dit te doen. Voor een spel dat meer dan twintig jaar oud is, voelt het heel fris aan.

+ Snelle gameplay, met veel wapens
– Korte campaign modus en soms toch nog best moeilijk

Kopen als je: een toffe shooter voor onderweg zoekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.