De laatste game die ik heb bezocht bij Gamescom dit jaar was de roguelike game The Swindle. The Swindle is een game in steampunk stijl waarbij je in verschillende gebouwen moet inbreken en computers moet hacken om zoveel mogelijk geld te verdienen. Het is belangrijk dat niemand je ziet maar, als je toch gezien wordt dan moet je zo snel mogelijk wegrennen met zoveel mogelijk geld want de politie is onderweg. Als de politie je te pakken krijgt verlies je jouw personage en krijg je een nieuwe aangewezen.

Je kan de verschillende vaardigheden van jouw dief upgraden in je schip in de ruimte. Daarnaast kan je nieuwe skills en gereedschappen komen met het geld dat je steelt. Het is belangrijk dat jij jouw dief steeds sterker maakt. Mocht je dief toch gepakt worden door de politie, of doodgaan, dan verlies je niet jouw verschillende vaardigheden en gereedschappen. Deze worden doorgegeven aan je volgende personage.

Ik moet toegeven dat ik ontzettend slecht ben in roguelike games en ik veel moeite had met het spelen van The Swindle. De levels zijn ontzettend moeilijk en niet altijd haalbaar. Er werd me ook verteld dat deze game echt een moeilijk spel hoort te zijn. Dat terzijde zag deze game er mooi uit en ben ik er blij mee dat je niet al je vaardigheden verliest wanneer jouw personage dood gaat. Hierdoor hoef je niet perse een geweldige gamer te zijn om dit spel te spelen. Als je van een uitdaging houdt dan is deze game zeker iets voor jou en je kan hem al direct spelen. The Swindle is namelijk al uitgebracht voor PC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.