Het is bijna September en dit betekend dat de vakantie nu echt bijna over is. Iedereen gaat weer aan het werk, scholen worden weer geopend. Kortom, het dagelijkse leven begint weer. Iedereen is ‘on-The-go’. Helaas zorgen deze verplichtingen ervoor dat je wat van je gaming-tijd zal moeten inleveren, aangezien je bezig bent met het heen-en-weer reizen naar school of werk. Echter, tijdens het reizen kan je natuurlijk ook wat leuke spelletjes spelen. Daarom heb ik een lijstje opgesteld met leuke app-games die je kan spelen wanneer je in de bus of de trein zit op weg naar je werk of school.

img_apps_alphabear

1. Alphabear
We beginnen met mijn favoriete app-game op dit moment, namelijk Alphabear. Aphabear is een spel, ontwikkeld door Spry Fox, waarin je woorden moet vormen. Voor elk woord dat je creëert krijg je namelijk punten. Je selecteert de letters die je wilt gebruiken op het scherm. Als je letters gebruikt die naast elkaar staan komt er een beertje voor in de plaats. Dit beertje groeit wanneer je nog meer letters weg speelt. Wat dit spel zo verslavend maakt is het kleurrijke ontwerp en alle schattige beertjes die je vrij kan spelen. Nadat je een level afrond vindt je namelijk een beertje. Soms is het een beertje dat je al hebt en dan wordt jouw beer sterker, maar je kan natuurlijk ook nieuwe beertjes vinden. Zo vond ik laatst een ‘Unicorn Bear’ en een ‘Zombie Bear’. ‘Unicorn Bear’ is tot nu toe mijn favoriet.

Het is wel handig om te weten dat de beertjes zijn onderverdeeld in verschillende categorieën zoals common, rare en legendary. De verschillende beertjes hebben allemaal een schattig kostuum aan en daarnaast geven ze je ook nog eens bonussen. Er zijn twee redenen waarom dit spel ideaal is om te spelen tijdens het reizen. Dit is een kort spel; het neemt maximaal een paar minuten van je dag in. Daarnaast kan ik me haast niet voorstellen dat je niet vrolijk wordt van een beer in een Viking kostuum.

Links: Google Play, iTunes App Store.

 

 

img_app_tsumtsum

2. Tsum Tsum
De volgende app is voor de Disney fans onder ons. Tsum Tsum is namelijk één van de schattigste Disney apps die ik tot nu toe heb gezien. In dit spel moet je drie of meer dezelfde Tsum Tsum met elkaar verbinden. Hoe meer je er verbind des te meer punten je ervoor krijgt. Daarnaast kan je één van jouw eigen Tsum Tsum instellen als jouw Tsum Tsum. Dit geeft je namelijk een bonus.

Al jouw favoriete Disney personages zijn aanwezig in dit spel. Tsum Tsum is een schattige app met vrolijke muziekjes en korte spelletjes. Je hebt binnen een minuut een ronde gespeeld. Kortom het is een perfecte game voor onderweg. Wat misschien ook nog leuk is om te weten is dat Disney Tsum Tsum knuffels heeft uitgebracht in verschillende maten. Dus mocht je net zoals ik een Tsum Tsum thuis willen hebben dan kan dat nu ook. Ik waarschuw je nu alvast, Tsum Tsum is ontzettend verslavend!!

Links: Google Play, iTunes App Store

img_apps_stick_hero

3. Stick Hero
De laatste app voor onderweg is Stick Hero. Net zoals de voorgaande apps is Stick Hero in theorie een eenvoudige game. Jij moet ervoor zorgen dat de stok lang genoeg is om de overkant te bereiken. Je moet tenslotte de kleine Stick Hero helpen om aan de overkant te komen. Als de stok te kort of te lang is dan val je naar beneden en moet je opnieuw beginnen. Hoe langer je op het scherm duwt des te langer de stok is. Daarnaast kan je ook op het scherm klikken om onder de stok te lopen, in plaats van erboven. Dit zorgt ervoor dat je kersen kan pakken onderweg.

Zoals ik al zei, dit spel is in theorie eenvoudig maar in de praktijk is het toch best een uitdaging. Je moet namelijk verschillende afstanden kunnen inschatten en dat is niet altijd even makkelijk. De meeste rondes zijn kort aangezien je best snel een foutje maakt. Echter, omdat dit spel stiekem best wel moeilijk is blijf ik constant proberen of ik niet net een stukje verder kan komen dan de vorige ronde. Het is een leuk spel met een prachtig en simplistisch ontwerp. Daarnaast kan je makkelijk een poging doen om je record te verbreken terwijl je wacht op de bus.

links: Google play, iTunes App Store

Dit zijn mijn drie aanbevelingen voor eenvoudige spelletjes onderweg. Al moet ik toegeven dat ik deze spelletjes ook thuis regelmatige speel. Het zijn leuke spelletjes die niet al te lang duren en toch vermakelijk zijn. Daarnaast zien deze apps er ook prachtig uit. Nu ben ik nieuwsgierig naar welke app-games jij onderweg speelt. Heb jij een favoriete app? Laat het me weten in de comments.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.