De meeste onder ons zullen goeie herinneringen hebben aan hun avonturen in Hyrule en misschien ook wel enige frustraties hebben ervaren met de bekende Zelda puzzels. Aan één ding is valt niet te twijfelen, namelijk de populariteit van deze serie.

De eerste Legend of Zelda game werd uitgebracht in 1986 voor de NES en nog steeds worden er nieuwe Zelda games geproduceerd zoals Hyrule Warrios (2014) en de remake van Majora’s Mask (2015). Daarnaast hebben alle Zelda fans ook nog nieuwe games om naar uit te kijken. Eind 2015 wordt The Legend of Zelda: Tri Force Heroes uitgebracht voor de Nintendo 3DS en in 2016 komt Hyrule Warriors: Legends ook naar de Nintendo 3DS. Kortom, fans van deze serie zullen nog voor een lange tijd geweldige avonturen kunnen beleven in de wereld van The Legend of Zelda.

Nu is de vraag welk boek ik zou aanraden voor de fans van deze serie. Als je maar één boek mocht kiezen, welke The Legend of Zelda boek zou je dan in huis moeten hebben? Mijn keuze is gevallen op The Legend of Zelda: Hyrule Historia.

img_hyrulehistoria_4

The Legend of Zelda: Hyrule Historia kun je zien als een soort van Zelda encyclopedie. Dit boek bevat ontzettend veel informatie dat draait om de wereld van The Legend of Zelda. Van concept art, de officiële tijdlijn van deze franchise, tot de geschiedenis van Hyrule en nog veel meer. Dit boek wordt geïntroduceerd door Shigeru Miyamoto, de producer en video-game designer van The Legend of Zelda. Tot slot bevat dit boek ook nog een strip gemaakt door de maker van The Legend of Zelda manga, Akira Himekawa. Alles wat jij maar zou willen weten over The Legend of Zelda is in dit boek te vinden.

img_hyrulehistoria_3

Wat onmiddellijk opvalt aan dit boek is het prachtige ontwerp op de voorkant. Daarnaast is het natuurlijk ook mooi meegenomen dat dit boek een hardcover editie is, maar dat is misschien mijn persoonlijke voorkeur. Ondanks dat ik niet teveel wil verklappen van de inhoud zal ik toch heel kort een paar onderwerpen noemen die aan bod komen in dit boek. In het eerste deel wordt alles rondom Skyward Sword besproken. Van verschillende personages tot de bekende gebieden. Al deze informatie word aangevuld met prachtige concept art. Je ziet heel duidelijk dat er veel talent heeft gewerkt aan deze games. Het volgende deel gaat over de geschiedenis van Hyrule. Deze geschiedenis wordt verteld aan de hand van tekst en prachtige illustraties, maar meer zal ik niet verklappen. Het is aan jou om deze geschiedenis te ontdekken. Het laatste deel bevat ontwerpen van verschillende Zelda games. Van de concept art van Hyrule Castle tot de verschillende game-versies van Link. Het boek wordt afgesloten met een mooi stripverhaal.

img_hyrulehistoria_1

Kortom, The Legend Of Zelda: Hyrule Historia is met zijn prachtige illustraties en geschiedenis van Hyrule een must-have voor iedere Legend of Zelda fan. Aangezien dit boek is uitgebracht in 2013 is het nog steeds redelijk up-to-date. De enige game die er niet in staat en sindsdien is uitgebracht is Hyrule Warriors. Tot slot is dit boek, voor een hardcover, niet eens ontzettend duur. Je kan hem bij sommige winkels al voor onder de 30 euro vinden en zoals altijd zal ik hieronder een link posten waar je dit boek op het internet kan vinden. Nu ben ik nieuwsgierig naar jouw mening. Heb jij dit boek al gelezen? Wat is jouw indruk van The Legend of Zelda: Hyrule Historia? Laat het me weten in de comments.

Hier kun je Hyrule Historia vinden: Link 1 , link 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.