Ik zal bekennen: ik weet redelijk veel van dinosaurussen. Ik heb alle Jurassic Park films en Jurassic World heb ik ook meteen in de eerste week dat hij verscheen gezien. Uiteraard stond ik dan ook te springen als een Compsognathus om de game LEGO Jurassic World te reviewen!

img_LEGO_JurassicWorld6

LEGOgames vind ik altijd erg interessant. Ze houden je uren bezig en je obsessie met vallende muntjes krijgt weer een hele nieuwe draai. Uiteraard speel je de game eerst uit, waarna je in freemode nog weer eens alles, maar dan ook echt alles, gaat verzamelen en open spelen. LEGO Jurassic World bestaat eigenlijk een beetje uit twee delen. Er is een verhaallijn over de eerste Jurassic Park film en er is een verhaallijn over Jurassic World.

img_LEGO_JurassicWorld4

Ik begon met het verhaal van de eerste film. Wat een heerlijke herinneringen heb ik toch aan die film! Ik zal bekennen dat ik zelfs een Triceratopsknuffel heb die ik Malcom genoemd heb, naar Ian Malcom uit de films. De ‘chaostheory’ werd op de proef gesteld en veel chaos werd waargenomen onder het kapotslaan van halve levels. Je verzamelt mandjes met botten om zo dinosaurus skeletten in elkaar te zetten. Ook speel je dinosaurussen, mensen en voertuigen vrij. Daarnaast kun je nog extra dinosaurussen vrijspelen door in elk level een stuk hars met mug erin te zoeken. Er zijn ook weer races die je kent van andere LEGOgames en je kunt nog fotolocaties op de map vinden en deze allemaal verzamelen. Uiteraard zijn ook de gouden LEGOsteentjes terug. Erg leuk om te zien is dat Mr-DNA uit de eerste film je door de game heen helpt met tips en leuke dino-feitjes.

img_LEGO_JurassicWorld3

De hele game is super kindvriendelijk. Er word geen koe, mens, of varken opgegeten (hoewel de T-bones in overvloed te vinden zijn). Het filmverhaal in de game krijgt op sommige plekken zelfs een draai die we in de films niet zien. Zo is Dennis Nedry gewoon springlevend, evenals Donald Gerrano. Elk karakter heeft zijn eigen specialiteiten. Sommige kunnen op dingen schieten, anderen kunnen klimmen, sporen zoeken, door kleine ruimtes kruipen of scherpe objecten gebruiken om dingen weg te snijden. Ik moest vooral erg lachen om de specialiteit van Ellie Sattler. In de film onderzoekt ze dinopoep en in de game springt ze volledig (net als Owen Grady) in mega grote dinodrollen om er eens lekker in te gaan graven. Wat ik persoonlijk erg tof vind is dat je ook als de dinosaurussen kunt spelen. Ook de dino’s hebben hun eigen specialiteiten.

img_LEGO_JurassicWorld2

De voice-overs zijn wel een dingetje. Het zijn (op een paar na) soundclips die letterlijk zijn overgenomen uit de films, in sommigen hoor je zelfs de filmgeluiden op de achtergrond. Op sommige plekken zijn de voice-overs van zeer slechte kwaliteit, zowel in het Jurassic Park als Jurassic World verhaal. Positief is dan weer de bekende LEGOhumor. Voor de allerkleinsten misschien soms wat ver gezocht, maar voor de volwassen gamers weer erg grappig. Uiteraard is ook de bekende Jurassic Park en World muziek door de game heen te horen.

img_LEGO_JurassicWorld1

De graphics zijn op zich okay. De graphics in het algemeen doen niet onder voor de andere LEGOgames. Helaas zit de game vol met glitches en rare bugs. Na het Gyrosphere Valley level ben ik in totaal vier keer door de grond in een level gevallen bij het draaien van een kraan. Ik kreeg een zwart scherm en zag mijn Gyrosphere maar blijven vallen. Bij het switchen van karakter kon ik mijn andere karakter die in de Gyropshere zat, nergens meer vinden in het level. Helaas heb ik dat level dan ook vier keer opnieuw moeten beginnen. Ook glitchen de poppetjes in het park nogal en de karakters halen soms ook rare fratsen uit. Iets wat in de andere LEGOgames ook soms, maar toch iets minder aan de orde is. Voor mijn gevoel komt dit puur omdat ze de game tegelijk met de film op de markt wilden brengen. Een beetje zonde.

img_LEGO_JurassicWorld5

Heathers Oordeelreview_cijfer_7.0

Over het algemeen is LEGO Jurassic World weer een leuke LEGOgame. Voor mijn gevoel is hij wel een stuk korter dan we van andere LEGOgames gewend zijn. Toch heeft LEGO Jurassic World wel een hoge replaywaarde dankzij de freemode, wat de game weer iets langer maakt. Ook leek hij mij iets gemakkelijker dan de andere LEGOgames. Jammer vind ik de afwerking van de game. De glitches en de voice-overs zijn toch wel erg slecht. Ben je een fan van de wereld van Jurassic Park? Dan is dit toch wel zeker een aanrader, al is het alleen al om de grappige veranderingen die ze hebben aangebracht in de verhalen.

+ Leuk om de verhalen van een andere kant te zien, grappige humor, veel te verzamelen.
– Glitches, slechte voice-overs.

Kopen als: Je fan bent van de Jurassic Park filmserie.

 

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

One Comment on “Review: LEGO Jurassic World (PS4)”

  1. Leuk!! Onlangs dus Jurassic Park, de allereerste terug gezien. Zoveel vergeten in de loop der jaren, ben dus benieuwd naar de game 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.