Op 19 juni werd er een nieuwe Harvest Moon game uitgebracht genaamd Harvest Moon: The Lost Valley. Dit spel is een simulatie game voor de Nintendo 3DS. In deze game probeer je jouw eigen boerderij op te bouwen met behulp van de schattige sprites die eigenlijk werken voor de “Harvest Goddess”. Daarnaast is er een eindeloze winter gaande in de wereld van Harvest Moon. Maar wat heeft dit nou precies allemaal met elkaar te maken? Het is tijd om op onderzoek te gaan in deze review van Harvest Moon: The Lost Valley.

img_harvestmoonthelostvalley_2
Verhaal:

De wereld in Harvest Moon lijdt onder een eindeloze winter. Jouw personage bevind zich buiten in de kou wanneer er een vriendelijke sprite naar je toe komt. Deze sprite bied je zijn hulp aan en verteld je het verhaal over de “Harvest Goddess”. Vervolgens wordt jij met de taak opgezadelt om de “Harvest Goddess” te vinden en de zon weer te laten schijnen. Hier begint jouw agrarische avontuur. Het is tijd om jouw eigen boerderij te bouwen. Je verbouwt je eigen gewassen, vangt je eigen vis en plant prachtige bloemen. Gaandeweg kom je nog meer personages tegen die jou helpen om je boerderij verder te ontwikkelen. Ook ontmoet je meerdere sprits die ieder op hun eigen manier zowel jou als de “Harvest Goddess” helpen.

 
img_harvestmoonthelostvalley_3

Gameplay:
Er zijn twee verschillende spelstanden waar je gebruik van maakt tijdens deze game. De cultivation mode zorgt ervoor dat je gewassen kan planten en oogsten en de building mode zorgt ervoor dat je, zoals je waarschijnlijk al verwacht, dingen kan bouwen. Daarnaast kan je met deze spelstand ook de indeling van je land veranderen en nieuwe grond gebruiken. Harvest Moon geeft je alle mogelijkheden om jouw droom boerderij te bouwen. De controls van deze game zijn eenvouding. Aangezien de meeste acties kunnen worden ondernomen met één druk op de knop. Het enige probleem dat ik heb ondervonden met het besturingssysteem is het selecteren van het gebied dat je wil beïnvloeden. Het gebied is opgedeeld in vierkantjes die samen een grid-systeem vormen. Wanneer jij een gebied wil selecteren moet je er perfect voor staan anders dan selecteer je het vierkantje ernaast. Ik moet toegeven dat dit mij meerdere keren is overkomen in deze game en dat veroorzaakte lichtelijke frustratie, maar dat is ook het enige minpuntje aan de controls.

img_harvestmoonthelostvalley_4

Daarnaast zijn er nog meer belangrijke gameplay elementen. In het bovenste scherm staat een rij met hartjes en een smiley ernaast. Dit geeft aan hoe gelukkig jouw personage is en hoe moe ze is. Als er teveel hartjes leeg raken dan moet je snel naar huis om te slapen zodat jouw personage zich de volgende ochtend weer beter voelt. Daarnaast krijg je in je slaap meestal ook visioenen. Deze visioenen zijn meestal hints met betrekking tot de verhaallijn of personages die je later tegen zal komen. Kortom het is ook belangrijk om op tijd te gaan slapen. Naast het bouwen van een boerderij kun je ook relaties opbouwen met de verschillende personages in Harvest Moon. Je kan de liefde van je leven vinden en hiermee trouwen en zelfs een gezinnetje stichten. Je bouwt jouw eigen, unieke wereld in Harvest Moon: The Lost Valley.

img_harvestmoonthelostvalley_5

Maike’s Oordeel:
Harvest Moon: The Lost Valley is een game waar je veel tijd zal stoppen aangezien je jouw eigen wereld moet opbouwen. Dat betekend niet dat review_cijfer_7.5de game ingewikkeld is. Alles wordt vanaf het begin heel goed uitgelegd en de visioenen helpen je op weg met het verhaal, maar dit betekend wel dat je hard moet werken om je boerderij op gang te krijgen. Persoonlijk vind ik dit juist heel leuk, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik zelf ook simulatie games speel. Daarnaast ziet het spel er ontzettend mooi uit. De sprites zijn de schattigste dingen die je ooit hebt gezien en de “Harvest Goddess” is prachtig. Ook is het startgebied, de eindeloze winter, erg mooi. Er zijn zelfs nuances in het weer. Soms sneeuwt het weinig en soms sneeuwt het veel. Ik heb nog niet het hele verhaal uitgespeeld, maar tot nu toe heb ik het idee dat de game vooral draait om een boerderij bouwen en dat het verhaal er bij is verzonnen. Op dit moment speelt het verhaal nog geen hele grote rol. Echter betekend dat niet dat het verhaal niet ingewikkelder kan worden later in het spel. Deze game is ontzettend leuk om te spelen en ik werk met liefde aan het opbouwen van mijn boerderij. Ik zal dit spel nog zeker verder spelen om te kijken hoe dit verhaal nu afloopt.

+ Prachtig ontworpen.
+ Leuk om te spelen.
+ De controls zijn niet ingewikkeld.

– Verhaal lijkt er bij verzonnen.
– Het is niet altijd even makkelijk om iets te selecteren.

Als je van simulatie spellen houdt zoals bijvoorbeeld Animal Crossing New Leaf of Disney Magical World dan is dit zeker een game voor jou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.