Welkom bij The Book Geek. Aangezien ik veel geeky en gaming gerelateerde boeken lees, leek het mij leuk om op maandelijkse basis boeken over gaming en geek cultuur aan jullie aan te raden. Mochten er boeken zijn die jullie willen zien in deze rubriek, laat het me dan vooral weten in de comments. Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën. Het boek dat ik deze maand zal bespreken is een graphic novel. Het is overigens ook een van mijn favoriete boeken. Het eerste boek is The Guild, geschreven door Felicia Day.

img_TheGuild_1

Voor de gamers onder ons die niet bekend zijn met Felicia Day of The Guild heb ik hier een korte uitleg. Felicia Day is de maker van het YouTube-kanaal Geek & Sundry waar je onder andere haar webserie kan vinden: The Guild. Deze webserie is omgezet in een graphic novel, geschreven door Felicia Day en getekend door Jim Rugg. The Guild volgt het verhaal van Cyd Sherman. Cyd heeft een ondankbare vriend die zich concentreert op zijn band en Cyd zelf is ook niet helemaal tevreden met haar leven als vioolspeler in een orkest. Om haar eigen leven een beetje te kunnen ontvluchten, speelt Cyd een MMORPG. Dit eerste deel gaat over Cyd’s ervaring met online gaming. Cyd maakt online nieuwe vrienden waar ze uiteindelijk een groep mee zal vormen om samen te gamen, een guild genaamd The Knights of Good.

img_TheGuild_2

Aangezien ik ook veel MMORPGs heb gespeeld, sprak het verhaal van The Guild me heel erg aan. Een nieuw personage creëren en het verkennen van een fantasiewereld is wat gamers dagelijks doen. Of je nou een game speelt met vrienden of online nieuwe vrienden maakt, een MMORPG spelen is een unieke ervaring en ik denk dat veel gamers zich kunnen vinden in het verhaal van Cyd. Daarnaast is het verhaal goed geschreven en de tekenstijl van Jim Rugg vult het op een prachtige manier aan en dan is dit nog maar het eerste deel. Er zijn meerdere delen in deze serie en er zijn ook een paar spin-off comics geprint van de andere personages uit The Guild.

img_TheGuild_3

Zoals ik al eerder aangaf, deze graphic novel is een van mijn favorieten en ik raad hem aan iedereen aan die MMORPGs heeft gespeeld, met een guild samen heeft gegamed of gewoon geïnteresseerd is in dit verhaal. The Guild is een vermakelijk verhaal over een alledaags persoon genaamd Cyd en haar eerste ervaring met videogames.

Voor iedereen die meer wil weten over deze serie heb ik hier nog een paar links:

Felicia Day’s YouTube kanaal: Geek & Sundry
The Guild: Deel 1, deel 2

One Comment on “The Book Geek bespreekt: The Guild”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.