Puzzle & Dragons Z wordt op 8 mei op Nintendo 3DS uitgebracht met de Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition. Deze twee games zullen samen in een bundel worden verkocht. Deze games hebben een interessante combinatie van genres, aangezien het puzzelgames zijn die ook RPG-elementen bevatten. Aangezien er al een tijdje een demo online staat, heb ik deze gespeeld om mijn eigen idee te vormen van deze puzzelgames. Wel moet ik melden dat ik in de demo alleen de Super Mario Bros. Edition heb kunnen spelen.

img_Puzzle&DragonsZ_2

Verschillende versies:
In deze bundel bevinden zich twee verschillende versies, namelijk Puzzle & Dragons Z en Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition. In Puzzle & Dragons Z bevinden zich meer dan 250 soorten vijanden die je zal moeten verslaan, maar dit doe je niet alleen. Je hebt een team dat je kan helpen. Daarnaast is er ook nog de optie om je monsters sterker te maken en je kan delen van de game vrij kunnen spelen.
In Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition ga je op avontuur in de wereld van Mario. Deze game bevat meer dan 80 personages van het paddenstoelenrijk. Zoals altijd moet je ook in deze Mario-game prinses Peach weer zien te redden van Bowser.

img_Puzzle&DragonsZ_3

Gameplay:
De RPG-elementen zijn terug te vinden in het idee dat je in verschillende kerkers tegen diverse bazen vecht om zo deze game te overwinnen. Je verslaat je vijanden door zogenaamde elemental orbs te gebruiken en hiermee verschillende aanvallen te doen samen met jouw eigen team. Het idee is redelijk simpel: je probeert drie van dezelfde icoontjes naast elkaar te plaatsen door middel van de stylus. Als dit gebeurt, dan doen bepaalde personages in jouw team een specifieke aanval of je kan jezelf helen. Het kan gebeuren dat wanneer je drie dezelfde icoontjes naast elkaar plaatst en deze icoontjes verdwijnen wanneer er nog meer van deze zogenaamde energy orbs naast elkaar vallen. Met een beetje geluk creëer je hier een combo en een combo doet natuurlijk veel meer schade.
De RPG-elementen geven een interessante draai aan dit spel aangezien je een team kan vormen en elke personage weer unieke eigenschappen heeft. Terwijl je bazen verslaat verken je een wereld en maak je jouw eigen team sterker. Dit is natuurlijk vergelijkbaar met een RPG.

img_Puzzle&DragonsZ_1

Demo:
Echter, wat wel gemeld moet worden is dat de gamemechanic met de verschillende energy orbs natuurlijk niet heel erg nieuw is. Er bestaan veel games met dit element, zoals bijvoorbeeld Pokémon Shuffle, die ook recent is uitgekomen. Ondanks dat de Puzzle & Dragons-bundel oogt als een bundel met prachtige graphics, ben ik bang dat mensen misschien uitgekeken zullen raken op de game en dit geldt vooral voor de Mario-versie. Dit is grotendeels omdat de gameplay met de energy orbs en het verhaal van de Mario-versie natuurlijk niet echt nieuw zijn. Daarnaast voelt de Mario-versie meer aan als een mobile game. Dit is een game die je even snel tussendoor speelt, terwijl je bijvoorbeeld moet wachten op de bus.
Helaas heb ik de andere game uit deze bundel niet kunnen spelen. Hierdoor heb ik niet kunnen ondervinden hoe de RPG-elementen precies in elkaar zitten. Ik ben hier heel nieuwsgierig naar, vooral of deze elementen ervoor zorgen dat dit spel wat nieuws te bieden heeft. Ik denk dat de Puzzle & Dragons Z-game in deze bundel veel meer te bieden zal hebben voor iedereen, maar ik moet deze eerst nog spelen voordat ik een volledig oordeel kan geven.

Puzzle & Dragons Z

Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.