In Fire volgen we holbewoner Ungh in zijn speurtocht naar vuur in het Stenen Tijdperk. Hoe gaan we hem helpen? Door eens goed onze hersenen te laten kraken!

Een echt uitgebreid verhaal heeft Fire niet. Wel erg leuk getekende graphics (zoals we zijn gewend van Daedalic Entertainment) en veel droge humor. In het verhaal volgen we Ungh. Ungh is een sexy, blonde, woestharige grotbewoner (die eigenlijk in een tent woont) met weinig denkvermogen. Dat denken mag jij allemaal voor hem gaan doen.

img_Fire1

De game heeft verschillende levels waar je doorheen moet. Dit alles doe je volledig met je muis. In het eerste level eet Ungh een behoorlijk psychedelische appel waarvan hij gaat hallucineren. Een boom begint tegen hem te praten en maakt duidelijk aan Ungh dat er over de map verschillende vuurvlieg-achtige beestjes in elk level moeten worden opgespoord om verder te kunnen. Dat is dus doel twee in de game. Doel drie is het vinden van Ungh muntjes of stickers die verstopt zitten in de levels.

img_fire2

Puzzels in Fire zijn erg gevarieerd. Soms moet je dingen oplossen door naar beestjes te luisteren die muziek maken, soms moet je van vorm veranderen om bepaalde problemen op te lossen en soms zal je gewoon even heel hard je hersenen moeten laten kraken en goed zoeken.

Fire heeft behoorlijk wat levels en de game zal je ongetwijfeld een tijdje zoet houden. Hoewel de frustratie soms toeslaat, zijn de puzzels ook weer niet te moeilijk. Er zijn per level niet veel kanten die je op kunt, dus goed zoeken is een must.

img_fire3
Heathers Oordeel:review_cijfer_7.8
Over het algemeen is Fire een leuke puzzel adventure game met behoorlijk wat speeluren, maar dit varieert uiteraard per persoon en hoe snel je de puzzels oplost. Helaas is de interface niet erg gebruiksvriendelijk. Zo kun je instellingen niet tussendoor in een level veranderen, want dan verlies je je voortgang in dit level. Ook kun je niet even op de map kijken en weer terug het level in gaan. In de interface word veel gebruikt met plaatjes en het is dus soms even een gok waar je eigenlijk op moet klikken in het menu. Fire kun je hier kopen.

+ Grappig, variërende puzzels, leuke graphics
– Gebruiksonvriendelijke interface, geen mogelijkheid om tussendoor in een level op te slaan

Kopen als je: van puzzelen en droge humor houdt.

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.