Ik moest flink mijn mouwen opstropen terwijl ik aan de slag ging met De Sims 4 – Aan het werk uitbreiding. Lees hier hoe ik een jobhopper eerste klas werd!

Omdat ik echt alles maar dan ook alles wilde uitproberen en uiteraard mijn huisje wilde vullen met de nieuwste spulletjes, heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van mijn meest gebruikte geld cheat ‘motherlode’. Toch heb ik eerst geprobeerd alles netjes zonder cheats te doen en koos ik voor mijn eerste Sim een leuke Aziatisch uitziende man die een carrière in het ziekenhuis ambieerde.

img_DeSims4_AanhetWerk_24

De ambities van Hiro Hamada
Mijn ambitieuze Sim Hiro kocht een leuk klein optrekje en begon meteen met een stageplaats in het ziekenhuis. Tijdens je stage kan je bekijken of het ziekenhuis werk echt iets voor jou is. Kom je goed door de stageperiode heen dan mag je echt aan de slag, nou ja als assistent dan! Door de taken binnen het ziekenhuis goed op te volgen en af te ronden kan je langzaam maar zeker groeien binnen je carrière. Helaas is het wel zo dat je net zoals thuis, honger krijgt, moet plassen en de verveling slaat zo nu en dan ook nog toe.

img_DeSims4_AanhetWerk_23

In het ziekenhuis is het daarnaast ook nog noodzakelijk, om naast de taken goed te volbrengen en een geconcentreerde houding te hebben. Het koste me dan ook best veel moeite voordat Hiro promotie maakte binnen zijn bedrijf, niet zo leuk voor een ambitieuze man die ook nog eens een rijkdomwens heeft. Tussen de werkdagen door ontmoet hij op een vrije dag een leuke vrouw en besluit met haar een gezinnetje te starten. Helaas mag Hiro de geboorte van zijn dochter niet meer meemaken aangezien hij niet lang na de conceptie overlijd aan schaamte!

img_DeSims4_AanhetWerk_22

Zijn vrouw raakt in een flinke depressie en gelukkig is er een somberheids-hulplijn die ze veelvuldig belt. Wanneer haar dochter geboren word slaat het verdriet om in vreugde. Het leuke hieraan is dat je de geboorte helemaal kan meemaken in het ziekenhuis en zelfs iemand mee mag nemen, ook die vage buurman die je net kent. Je geeft je kleine wondertje een naam en mag dan snel weer naar huis.

img_DeSims4_AanhetWerk_16

Zakenvrouw Cady Heron
Omdat ik toch ook graag wilde weten hoe het is om een winkel te bezitten maakte ik een nieuwe sim aan, Cady Heron. Een eveneens ambitieuze vrouw met wat snobistische trekjes. Dankzij de geld cheat ‘motherlode’ kon zij een geweldig leuk optrekje bouwen met alle nieuwe items die je in de bouwonderdeel van de Sims 4 – Aan het Werk kan vinden. Ik koos voor de geweldige jugendstil stijl ramen en alles zo roze en wit mogelijk, ‘hallo Barbie huis!’

img_DeSims4_AanhetWerk_27

Ik besloot om een studio aan huis te bouwen en dacht dat ik ook wel een internetwinkel aan huis kon nemen, helaas werkte dat laatste niet. Een winkel starten kan alleen in de nieuwe buurt Magnolia Promenade, deze heeft vier kavels drie met winkels bezet en een vrij, wellicht dat dit later met een patch nog aangepast gaat worden. Aangezien Cady voldoende Simoleons heeft besluit ik voor deze snobistische fashionista een luxueus kledingwinkel te kopen zodat ze meteen aan de slag kan. Ik kan je zeggen het is hard werken als winkeleigenaar naar mijn idee hebben ze dit vrij realistisch na weten te bootsen.

img_DeSims4_AanhetWerk_15

Nadat je de winkel gekocht hebt moet je ook geld hebben om te investeren in je winkel, dit doe je door geld van je persoonlijk budget in te leggen bij je winkelbudget. Wanneer je net begint heb je slechts ruimte voor een werknemer, om meerdere werknemers in te huren moet je punten verzamelen. Iedere succesvolle verkoop levert je naast Simoleons ook ervaringspunten op waarmee je handige items, onderdelen en vaardigheden kan kopen voor je winkel zoals ook extra personeel tot aan 3 Sims.

img_DeSims4_AanhetWerk_26

Via de kassa regel je alles voor de winkel, je personeel, de prijzen, internetacties, reclamecampagnes en sluit je de winkel of open je hem. Terwijl je winkel open is moet je gesprekken aangaan met klanten en hoe beter de band tussen jou en de klant is des te makkelijker kan jij de deal sluiten. Werk aan je charisma, wees zelfverzekerd en enthousiast zodat jij de deal kan sluiten! Aan het einde van de dag kan je de balans opmaken en zie je hoeveel winst of verlies je gemaakt hebt die dag.

img_DeSims4_AanhetWerk_14

Jobhopper Abby Sciuto
Mijn sim Abby vindt het maar lastig kiezen tussen een carrière in de politie-wereld en wetenschap dus waarom niet af en toe switchen? Ze start haar carrière als cadet op het politiebureau en mag al snel mee naar misdaadplekken om daar te ontdekken wat er gebeurd is. Persoonlijk vind ik dit een vrij leuke carrière die veel afwisseling heeft omdat je niet alleen op het politiebureau aan het werk bent maar ook op locatie, misdaadplekken en gaat patrouilleren. Ook hier is het belangrijk dat je de carrièretaken goed uitvoert om zo hoger die carrière ladder op te klimmen. Dus verzamel getuigenverklaringen, zoek naar sporen en maak verslagen op. Ben je het politiewerk beu pak dan je telefoon en switch even van carrière zoals Abby een carrière-move richting de wetenschap maakte.

img_DeSims4_AanhetWerk_21

img_DeSims4_AanhetWerk_20

Als wetenschapper ga je op zoek naar antwoorden en vind je uiteraard allerlei handige dingen uit. Het leuke aan een wetenschappers-carrière is dat jij net als in de X-Files het geheim ontdekt van aliens! Je ontdekt niet alleen dat ze er zijn maar bouwt zelfs een poort om zo naar de alien-wereld te reizen. Hoe gaaf is dat!! Als wetenschapper helpt het ook om een beetje ondeugend en misschien zelfs wel gemeen te zijn. Dankzij een lasergun kan je allemaal leuke dingen uithalen met andere Sims. Laat de Sims ineens zwemmen of wellicht heb je trek gekregen in taart en weet je dat de overbuurvrouw die ontzettend goed kan maken, dan zorg jij ervoor dat ze taart gaat maken dankzij je geheime wapen.

img_DeSims4_AanhetWerk_19

img_DeSims4_AanhetWerk_17

Extraatjes binnen de uitbreiding
Dankzij de uitbreiding krijg je een aantal extra outfits, kapsels, accessoires, materialen en spulletjes om jouw Sims wereld en Sims in het nieuw te steken. De Sims 4 – Aan het Werk geeft ook 4 nieuwe werklocaties; politiebureau, ziekenhuis, wetenschapslab en Magnolia Promenade waar je een eigen winkel kan bouwen of een winkel kan kopen. Dankzij de uitbreiding kan je daarnaast ook alles verkopen wat je maar wilt in de winkel. Het jammere hieraan is dan weer wel dat je alleen in Magnolia Promenade een eigen winkel kan bouwen.

img_DeSims4_AanhetWerk_25

De uitbreiding geeft ook extra mogelijkheden zoals je Sim die dokter is kan medisch advies geven, gevraagd en ongevraagd. Wat mij hierin wel een beetje teleurstelde is dat er nog geen huisarts of ziekenhuis dienst op mijn telefoon te vinden is tussen de dienstenlijst. Mijn Sims werden wel ziek maar ik heb er nog niet mee naar een dokter kunnen gaan dus was het gewoon veel rusten en gezond eten voor mijn Sims en hopen dat het lama-griepje ook zonder vaccin over ging.

img_DeSims4_AanhetWerk_18

Sams oordeel:
Ik heb ontzettend veel plezier met de nieuwste uitbreiding en ben ook erg blij met de mogelijkheid om eindelijk met mijn Sims mee te mogen naar hun werk. Het werken op zich is echt uitdagend en geeft heel veel meer speelervaring dan ooit binnen de Sims. Je kan nu echt altijd bezig zijn met je Sim op diverse vlakken. Wat ik wel jammer vind is dat je de diensten nog niet aan huis kan krijgen, zoals een politie, dokter of wetenschapper bellen om hulp. Dit zou nog een geweldige toevoeging zijn en het plaatje helemaal compleet maken. Toch vind ik dat ze met deze uitbreiding wederom hebben laten zien dat de Sims 4 een totaal nieuwe manier van spelen is en meer toegespitst is op het echte leven maar dan virtueel!review_cijfer_8.9

+ Altijd met je Sims kunnen spelen dus ook op het werk. Leuke werklocaties en veel uitdaging.

– Je eigen winkel alleen op locatie Magnolia Promenade, ik wil mijn bed uit kunnen rollen en naar mijn winkel toe wandelen.

Kopen als: je nog meer bezig wilt zijn met je Sims en je niet bang bent om flink je handen uit de mouwen te steken.

4 Comments on “Review: De Sims 4 – Aan het werk Expansion (PC)”

  1. Je kan wel een winkel bouwen buitenom Magnolia dingetje! Je moet gewoon een lege kavel hebben of een kavel weghalen met de bulldoze actie. Je kan ook gewoon op een bestaande kavel weghalen met de bulldoze actie en de kavelsoort veranderen bovenin het scherm. Ik hoop dat deze informatie je geholpen heeft!

  2. Leuke review!! Ik heb hem al een tijdje en ik ben er heel erg tevreden mee. Eén puntje van kritiek is dat je ‘logo’ bij elke foto staat, ik snap het, maar ik (als mens) irriteer me er een klein beetje aan. Keep going!

  3. mijn sims 4 is in een keer van mijn tablet af had een grote stad heber 4 jaar over gedaan en zo ineens is alles weg hoe kan dit en weet iemand hoe ik dat terug kan krijgen .ga niet opnieuw beginnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.