Morgen wordt Mortal Kombat X uitgebracht voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Inmiddels is er ook al een Mortal Kombat X-app uitgebracht voor de mobiele telefoon, iPhone, iPod Touch en iPad. Kortom, het is tijd voor een preview van de nieuwste game in de Mortal Kombat-reeks.

Verhaal:

Mortal Kombat X volgt de verhaallijn precies waar hij tot nu toe is gebleven. Het begint vlak na het vorige deel, Mortal Kombat 9, en zal uiteindelijk eindigen zo’n 25 jaar in de toekomst. Dit betekent dat zowel oudere personages als een compleet nieuwe generatie aan vechters zullen voorkomen in de game. Shao Kahn is net verslagen door de Earthrealm en doordat de meesten deze strijd niet hebben overleefd is het tijd voor een nieuwe generatie om naar voren te stappen. Daarnaast ontsnapt Shinnok, een gevallen Elder God, en probeert hij vervolgens Earthrealm te veroveren met behulp van Quan Chi en een ondood leger. Johnny Cage verslaat samen met met Kenshi, Fujin en Raiden Shinnok en zetten hem gevangen in een amulet. Tot slot stellen Johnny Cage en Sonya Blade een nieuw team samen bestaande uit personages van de nieuwe generatie. Ondertussen vechten Kotal Kahn en Mileena om de troon van Outworld. Er gebeurt veel in de verhaallijn van Mortal Kombat X.

2559561-mortalkombatx_scorpionsubzero

Gameplay:

Mortal Kombat X is een vechtspel gemaakt door NetherRealm studios. Twee spelers vechten tegen elkaar en proberen van de ander te winnen door speciale aanvallen te gebruiken. Spelers kunnen gebruikmaken van hun omgeving. Dit kan door bijvoorbeeld ergens vanaf te springen of door iets uit je omgeving als wapen te gebruiken. Daarnaast heeft elke personage drie verschillende variaties. Deze variaties hebben ieder weer verschillende aanvallen tot hun beschikking. Daarnaast zijn er nog twee laatste aanvallen toegevoegd aan Mortal Kombat X, namelijk Quality en Faction Kills. Quality houdt in dat een personage direct dood gaat als hij of zij de game probeert te verlaten tijdens een multiplayergame en Faction Kills heeft een laatste aanval die gelinkt is aan een van de vijf verschillende facties.

Mortal-Kombat-X-Gameplay-Trailer

Gamemodes:

Er zijn veel verschillende gamemodes in Mortal Kombat X zoals: Story mode, 1 vs. 1 ranked, King of the Hil, Survivor en Test your Luck mode. Een van de nieuwe modes die is toegevoegd is Living Towers. Deze mode is gebaseerd op Mortal Kombat’s Challenge Tower. Deze uitdaging zal constant veranderen. Er is nog een andere nieuwe modus toegevoegd genaamd Faction Wars. In deze Mode kies je een van de vijf verschillende facties (White Lotus, Special Forces, Black Dragon, The Brotherhood of the Shadow en The Lin Kuei). Zodra je een factie hebt gekozen start je een online competitie tegen anderen. Je kan punten winnen voor jouw factie en zo beloningen ontvangen, bijvoorbeeld speciale aanvallen. Je krijgt deze beloning alleen als jouw factie aan het einde van de week heeft gewonnen.

MortalKombatX

App voor mobiele telefoon, iPad en iPod Touch:

Er is inmiddels al een Mortal Kombat X app uitgebracht. Deze game is een mix tussen een kaartspel en een vechtspel. Daarnaast kun je de mobiele versie linken met Mortal Kombat X op een console om zo nieuwe beloningen te ontvangen. De Mortal Kombat X app kun je nu al gratis downloaden.

Met alle verschillende modes, de app en nog veel meer is er veel te ontdekken in Mortal Kombat X.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.