Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Grim Legends 2 – Song of the Dark Swan.

Ik ben gek op de verhalen van de gebroeders Grim. Dat is de reden geweest om het gloednieuwe deel van Grim Legends te proberen voor deze Casual Friday. Grim Legends 2 – Song of the Dark Swan is een prachtig verhaal over de liefde tussen een koning en zijn koningin. Ze kan alleen niet praten en daarom heeft hij jouw hulp als kruidengenezer ingeroepen. Helaas kan je niet veel voor haar betekenen, want vlak voordat je haar wilt helpen gebeurt er iets verschrikkelijks! Een vreemde gedaante overvalt de koningin in haar slaapkamer en neemt haar baby mee. De moeder van de koning beschuldigd de koningin van zwarte magie en sluit haar op in een toren. De koning gelooft niet dat zijn koningin zoiets zou doen en neemt jou in vertrouwen. Tijd om de held uit te gaan hangen in dit bijzondere land!

img_grim_legends_2_song_of_the_dark_3

Eén van de eerste dingen die je expliciet gemeld wordt bij dit spel is dat je je geluid aan moet zetten. Dit is echt een aanrader want niet alleen zijn de geluiden en is de muziek prachtig, maar de graphics zijn ook oogstrelend! De personages komen tot leven terwijl ze tegen je praten en op je reageren, en dit maakt het spel tot een prachtige ervaring. Het fantasierijke koninkrijk laat geen detail achterwege. Het opsporen van de voorwerpen in het spel is dan ook zeker geen straf, want je mag alle verborgen hoekjes van het koninkrijk gaan onderzoeken. De zoek en vind scènes zijn verschillend van speelstijl waarbij je de ene keer silhouetten krijgt van voorwerpen die je moet opsporen, en andere keren zijn de voorwerpen in de omgeving zelf verstopt lijkt het wel. Je hebt niet het gevoel dat je een lijstje met woorden af zit te werken maar dat je echt op onderzoek uit bent.

img_grim_legends_2_song_of_the_dark_2

Terwijl het mysterie zich langzaam ontrafelt en de geheimen van het oude koninkrijk boven water komen, zal je ook nog een minigames moeten oplossen. De diverse spellen zijn niet al te moeilijk, maar geven wel genoeg uitdaging. Met drie moeilijkheidsgraden is daarnaast de rest van het spel ook in te stellen naar wens. Hou je van de verhaallijn en wil je niet eeuwen zoeken naar dat laatste puzzelstukje wat je maar niet kan vinden? Dan is de hint iets voor jou. Hoewel je bij de moeilijkste modus weinig hints krijgt, krijg je bij de makkelijkste modus hints en glinsteringen die bijzondere gebieden aangeven. De glinsteringen maken het weliswaar gemakkelijker, ze passen wel goed in het fantasy-thema!

img_grim_legends_2_song_of_the_dark_1

[b]Conclusie:[/b]
Grim Legends 2 – Song of the Dark Swan is een prachtig spel die je meetrekt in het verhaal met zijn prachtige graphics, geweldige muziek en levensechte personages. Met drie moeilijkheidsgraden is er voor ieder wat wils, al zou dat je keuze niet moeten beïnvloeden want alleen het verhaal is het spelen al waard. Niet alleen voor liefhebbers van de gebroeders Grim, maar voor alle fantasy-liefhebbers is dit een spel die prima in dat straatje past. Ontrafel jij het geheim van de ontvoering van de koningin haar baby en wat de geschiedenis van het koninkrijk ermee heeft te maken?

Grim Legends 2 – Song of the Dark Swan is op [url=http://www.denda.com/store/product/10500021-grim-legends-2-song-of-the-dark-swan] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het tijdelijk voor €9,99 zelf kopen. Ook [url=http://female-gamers.denda.com/store/zoek-en-vind-spelletjes] voor meer zoek en vind spelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.