Deze week mocht ik samen met een aantal andere fans en journalisten/bloggers op bezoek bij het Electronic Arts kantoor in Nederland. Lees hieronder hoe ik mijn zenuwen in bedwang hield.

Vanaf dag één speel ik al de Sims net als vele andere gamers over de hele wereld. Ik vond het heerlijk om met een virtuele familie aan de slag te gaan en ik kijk ook iedere keer weer uit naar een nieuwe uitbreiding. Een bezoekje brengen aan de Nederlandse Electronic Arts kantoor was dan ook helemaal aan mij besteed.

Met een beetje kriebels in mijn buik stapte ik de lift in om naar de verdieping van Electronic Arts te gaan. Wat zou ik zien als de deuren open gaan? In mijn studietijd werkte ik in een filmstudio en daar waren de gangen naar de studio’s omgebouwd tot gangen uit de Alien’s serie met een Alien die boven je hing. Zou het kantoor van EA Nederland ook een aantal leuke statues hebben? De deur ging open en een oud katje die me deed denken aan de kat in Coraline zat me op te wachten. Iets verder en daar kwam ik in de walhalla van De Sims terecht. Overal hingen vrolijke Sims vlaggetjes die ik ook wel voor mijn feestje zou willen hebben. Er was groene kinderchampagne en overal waar je keek zag je plumbob’s en een ontzettend gave hardboard van De Sims 4 Aan het werk.

img_DeSims4_EA_Bezoek_01

Het mooiste van dit alles was dat er een aantal pc’s op ons stonden te wachten met daarop een demo versie van De Sims 4 Aan het Werk. We mochten namelijk ook alvast een kijkje nemen in de eerste Expansion Pack voor de Sims 4. Ze konden me op dat moment niet blijer maken totdat er een taart binnen kwam gerold want de Sims bestaat inmiddels 15 jaar, ja mensen zo oud zijn we! De taart was echt zo’n taart die je ziet bij cakeboss: groot, gelaagd, zoet en enorm vullend. Ondertussen werd ons verteld wat ons die dag stond te wachten: een demo instructie door Azure Bowie-Hankins waarna we wat vragen mochten stellen. En aan het einde mochten we allemaal even de uitbreiding waar we allemaal op zitten te wachten spelen.

img_DeSims4_EA_Bezoek_02

Tijdens de demo kregen we al een aantal hele gave dingen te zien binnen de game. Zo zijn er een paar leuke nieuwtjes waar ik ontzettend enthousiast van werd: de Aliens zijn terug! Ja je leest het goed, met de uitbreiding worden ook die groenige wezens weer terug gebracht in de Sims 4. Dankzij een mensen vermomming kan het zelfs zo zijn dat je buurman een Alien is zonder dat je het door hebt. Heeft je mannelijke sim het geluk om ontvoerd te worden door Aliens dan heeft hij de kans om met een klein groeiend wezentje in zich terug te komen. Dit maakt me meteen nieuwsgierig naar hoe zo’n bevalling eruit ziet. Met de uitbreiding De Sims 4 Aan het Werk kan je Sim ook dokter worden en in het ziekenhuis Sims helpen met bevallen. Dit alles maak je van heel dichtbij mee. Naast dokter kan je ook detective en gekke wetenschapper worden maar ook een eigen winkel beginnen. De beroepen brengen ook drie nieuwe werklocaties met zich mee: het ziekenhuis, het politiebureau en een wetenschapslaboratorium. Die laatste brengt nog een leuk item mee wanneer jouw Sim het hoogste niveau in de wetenschap weet te bereiken. Als je Sim dit heeft gedaan kan hij namelijk een portal bouwen naar de Alien wereld. Zo word een buitenaards bezoekje erg makkelijk en leuk. Bij de uitbreiding zit ook een nieuwe wereld die de sfeer heeft van de staat Louisiana en haar Mississippi rivier.

img_DeSims4_AanhetWerk_02

Naast de uitbreiding in April komt er deze maand ook nog een gratis patch uit die voor de bouwfanaten onder ons leuk nieuws meebrengt. Met de nieuwe patch worden er namelijk drie extra lagen toegevoegd aan je bouwmogelijkheden. Je krijgt een extra bovenlaag en twee extra benedenlagen. Precies, we kunnen weer aan de slag met kelders bouwen. Dit is niet het enige leuke wat er met de patch mee komt want ook fotografie vinden we straks terug binnen de game. Het leuke aan de fotografie is dat je hierbij ook verschillende filters kan toepassen op je foto’s, zoiets als instagram dus maar dan voor Sims.

img_DeSims4_EA_Bezoek_03

Ik ben razend enthousiast geraakt door al dit leuke nieuws, de definitieve releasedatum voor de eerste uitbreiding is 2 April. Ondertussen kijk ik enorm uit naar de gratis patch deze maand en wat ik van de uitbreiding vond lees je in mijn preview binnenkort op de site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.