Heb je last van Amblyopie, oftewel een lui oog? Dan kan het zomaar zijn dat je binnenkort mag gamen op dokters advies!

Ubisoft en Amblyotech hebben samen de game Dig Rush ontwikkeld om amblyopie – ‘lui oog’ te behandelen. Het is de eerste videogame gebaseerd op een gepatenteerde methode ooit uitgebracht.

De methode is erop gebaseerd dat het niet alleen het zwakke oog traint maar beide ogen. De hersenen worden getraind en de visuele scherpte wordt verbeterd door gebruik te maken van verschillende contrasten rood en blauw. Deze worden waargenomen door een stereoscopische bril. De arts kan de instellingen van de game precies in overeenstemming brengen met de specifieke conditie van het oog van de patiënt zodat beide ogen de gameplay waarnemen.

Het fijne aan de game is dat deze de potentie heeft om langdurig gebruikt te worden door patiënten met deze aandoening. De gepatenteerde uitvindingen die Amblyotech hiervoor gebruikt zijn ontwikkeld aan de McGill University. De rol van Ubisoft hierin is dat zij de gameplay principes toepassen om de betrokkenheid van amblyopie-patiënten te vergroten tijdens hun behandeling. De toegepaste technologieën zijn ontwikkeld door Drs. Robert Hess, Benjamin Thompson, Behzad Mansouri, Jeremy Cooperstock, Long To en Jeff Blum van de McGill University.

“Huidige behandelingen zoals het afplakken van de ogen, werken niet optimaal en hebben een negatief effect op de patiënt vanwege het ongemak en de sociale stigma’s die erbij komen kijken”, aldus Joseph Koziak, CEO van Amblyotech. “De gepatenteerde elektronische Amblyotech-technologie is klinisch getest en verzekert een aanzienlijke verbetering van de gezichtsscherpte voor zowel kinderen als volwassenen, zonder het afplakken van ogen. Dankzij onze samenwerking met Ubisoft kunnen we artsen voorzien van een compleet en accuraat beeld van de vooruitgang van de patiënt tijdens de behandeling.”

“De ontwikkeling van de game was een geweldige mogelijkheid voor ons om met onze kennis en vaardigheden bij te dragen aan een baanbrekende medische behandeling,” legt Mathieu Ferland, Senior Producer bij Ubisoft uit. “Het team van Ubisoft Montreal heeft een boeiendere en leukere ervaring gemaakt voor amblyopie-patiënten in behandeling. We zijn er trots op dat we mogen meewerken aan zo’n positief voorbeeld van de invloed van videogame-technologie.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.