Naast gamen is mijn grootste hobby het kijken van films en series. Televisie kijken doe ik niet heel veel, maar toen ik in Amerika was en Shark Tank zag, was ik verkocht. Direct had mijn brein een 100 procent aandeel in interesse voor deze Amerikaanse versie van het Canadese Dragons Den.

Dat laatste heb ik natuurlijk pas ontdekt nadat ik wat ging googlen over Shark Tank, want als ik eenmaal alle zes seizoenen van Shark Tank heb gebingewatched, dan is de Canadese Dragons Den aan de beurt. Het mooie is dat ik daarna nog door kan gaan met de Britse Dragons Den, en er zal ongetwijfeld een Australische variant van zijn. Heerlijk!

Plus, dat geeft de gamewereld meteen wat tijd om hun eigen versie van Shark Tank te maken. Ik bedoel niet een game, want dat zou wat saai zijn. Ik wil een televisieprogramma zien waarin mensen geen producten aan investeerders proberen te slijten, maar games. Het mag niet alleen bij een wild idee blijven, want net als in de echte Shark Tank werkt dat niet.

Laten we zeggen dat we een prototype willen zien dat de sharks dan on the spot kunnen spelen. Wij zien op de televisie dan niet alleen de ontwerpers, maar ook de sharks en de game. De sharks stellen slinkse vragen als: Maar voor welke gamer zou dit dan een goed idee zijn, denk je? Heb je er al aan gedacht om er meer aan toe te voegen? Waarom denk je dat dit een succes kan worden? Heb je al ideeën voor een tweede deel?

Ik zou het heel graag kijken, niet alleen omdat het leuk is om het spelletje te zien tussen koper en verkoper, maar ook omdat het kan inspireren over het medium games na te denken. Tof toch? Er zijn ongetwijfeld genoeg gamedesigners die ontslagen zijn bij grote studio’s en nog met allemaal fantastische ideeën rondlopen, die eigenlijk niet in een hoofd zouden moeten blijven.

Dit is een programma waarvan een Nederlandse variant mogelijk niet heel succesvol zal zijn, de Nederlandse versie van Shark Tank was ook niet heel populair. Denk aan een Amerikaanse versie en mogelijk een Japanse, en heel misschien zelfs eentje die specifiek voor Europeanen is. Tof toch, of is dit mijn nieuwe verslaving die raaskalt?

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

One Comment on “Column: Shark Tank voor games”

  1. Oke, ik ben pas sinds kort begonnen met Shark Tank opnemen en ik ben absoluut verslaafd. Nu is mijn probleem dat ik me afvraag waar ik de eerste vier seizoenen kan bingekijken, want dat is absoluut nodig! Alle afgeleide producten zie ik zeker zitten. Mij heb je dus…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.