Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het 3-op-een-rij spel Jewel Match 4.

Jij speelt als Luna, die net is afgestudeerd aan de Universiteit voor Magie. Helaas kan ze niet lang genieten van haar rust want de universiteit heeft haar nodig. Ze wordt opgeroepen om de tovenaar Ludovic te vinden. Hij heeft ooit per ongeluk een mengel ontdekt dat van gewone stenen magische edelstenen kan maken. Helaas verdween hij en de magische edelstenen van de universiteit raken op. Hoogste tijd dus om Ludovic te vinden en de universiteit te helpen.

img_jewel_match_4_1

Ik vond de verhaallijn van het spel niet veel bijzonders, maar de gameplay maakt het één en ander goed. De levels zijn namelijk meer dan één scherm met edelstenen die je moet combineren. Tijdens een level zijn de borden met edelstenen vaak groter dan in je scherm past, waardoor je onder tijdsdruk ook nog de camera moet verplaatsen om te kijken of je geen gedeeltes vergeten bent. Je moet namelijk gouden tegels vrijspelen door er combinaties van edelstenen op te maken. Omdat het bord groter is dan je scherm kan het dus zo zijn dat er gouden tegels ergens zijn die je niet in je scherm ziet. Wanneer gouden tegels vrijgespeeld zijn zal het goud verzameld worden. Met goud kan je voorwerpen kopen die je kunnen helpen, gebouwen zichtbaar maken en nog veel meer.

img_jewel_match_4_2

Tijdens de levels zal je vaak meerdere borden moeten oplossen door op alle borden de gouden tegels weg te spelen. Je kunt tussen borden wisselen met de knoppen met pijlen erop die naast het bord staan aangegeven. Soms verschijnt er een voorwerp op het bord zoals een vergrootglas. Door deze helemaal naar beneden te spelen krijg je de kans een zoek en vind scène op te lossen. Op deze manier kan je diverse minigames spelen en voorwerpen vinden die je kunnen helpen in je zoektocht.

img_jewel_match_4_3

[b]Conclusie:[/b]
Al met al heeft deze drie-op-een-rij unieke onderdelen in de gameplay. De verhaallijn was onsamenhangend en ik snapte niet precies waarom ik al die edelstenen voor de universiteit moest verzamelen. De minigames maken veel goed en zorgen voor de nodige afwisseling. Doordat de borden groter zijn dan zichtbaar is in je scherm zal je ook moeten zoeken waar nog gouden tegels verstopt zijn. Dit zorgt voor wat extra uitdaging samen met de tijdsdruk.

Jewel Match 4 is op [url=http://www.denda.com/store/product/10440011-jewel-match-4] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook [url= http://www.denda.com/store/3-op-een-rij-spelletjes] voor meer 3 op een rij spelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.