Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Surface – The Soaring City.

Ah, steampunk, als ik een bepaald genre leuk vind dan is dat het wel. Vliegmachines en andere techniek in een alternatief verleden, met ze veel mogelijk pilotenbrillen en tandwielen. Surface – The Soaring City brengt je helemaal in deze sfeer, genieten dus! Je gaat op zoek naar je broer Jeremy, die je een paar jaar niet hebt gezien omdat je op reis was. Jeremy is een wetenschapper en heeft vele bijzondere dingen uitgevonden om de mensheid te helpen. Wanneer je bij het huis van je broer aankomt lijkt alles verlaten, maar eenmaal binnen blijkt er een indringer te zijn! De indringer slaat op de vlucht, letterlijk een vlucht in de lucht want deze man heeft vleugels! Hij gaat richting de stad waar jouw broer is uitgenodigd voor een demonstratie.

img_surface_the_soaring_city_1

Snel begeef je je naar de demonstratie, waar de hele voorstelling in het honderd loopt. Jeremy stond op het podium en presenteerde zijn nieuwste wonder: een stad die in de lucht zweeft! Maar meteen vliegen er mensen weg uit deze stad en ze vallen iedereen aan bij de tentoonstelling. Jeremy wordt meegenomen en het is nu aan jou om hem te redden! Het zoeken naar handige voorwerpen in de omgeving is niet erg moeilijk, maar dat is niet zo erg want de verhaallijn maakt veel goed. Het spannende verhaal sleept je mee en je wilt niets liever dan zo snel mogelijk erachter komen waarom deze vliegende mannen zo vijandig zijn, en wat er met Jeremy is gebeurd. Het zoeken van voorwerpen in de omgeving en in de scènes wordt regelmatig afgewisseld met kleine puzzels en minigames. Ook de puzzels en minigames zijn helaas niet heel erg uitdagend.

img_surface_the_soaring_city_2

Wat is er dan wel zo leuk aan Surface – The Soaring City? Nou ten eerste zijn alle personages echt, als in echte mensen die gefilmd zijn voor deze game. Een lust voor het oog want de verhaallijn komt echt tot leven met al deze mensen in hun steampunk kostuums, speciaal voor jouw ontspannen uurtje met een casual game. De omgevingen zijn ook mooi gemaakt en passen geheel in het thema. Helaas is er een probleempje met het spel die de verhaallijn regelmatig verstoord… de game loopt op bepaalde momenten vast! Iedere keer bij dezelfde soorten acties loopt het spel vast, en na het opnieuw opstarten blijft hetzelfde probleem ontstaan. De eerste twee vastlopers weet ik te omzeilen door de puzzel over te slaan waar het spel vastliep en bij het vinden van een voorwerp in het theater was dit ook nog op te lossen. Helaas liep het spel in een later stadium weer vast, waardoor ik niet voor jullie het hele spel heb kunnen proberen. Hopelijk wordt dit probleem binnenkort opgelost.

img_surface_the_soaring_city_3

[b]Conclusie:[/b]
Surface – The Soaring City is een spel naar mijn hart: steampunk thema, gefilmde personages en een spannende verhaallijn. Des te erger dus dat het spel af en toe vastloopt! Tot mijn grote spijt kan ik het spel niet uitspelen en ik zal dus geduldig moeten wachten tot dit probleem is opgelost. Mocht het probleem later zijn opgelost, dan raad ik alle steampunk liefhebbers aan dit spel te proberen! De verhaallijn zit goed in elkaar en ik garandeer je dat je het spel in één keer uit wilt spelen!

Surface – The Soaring City is op [url=http://www.denda.com/store/product/10470285-surface-the-soaring-city] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het tijdelijk voor €9,99 zelf kopen. Ook [url=http://www.denda.com/store/zoek-en-vind-spelletjes] voor meer zoek en vind spelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

DarkPendula

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.