Wat is er nu mooier dan twee maanden lang kunnen werken aan je game in een prachtige bosrijke omgeving? Lees dan snel verder over het Zweedse Stugan project.

Tijdens Casual Connect ontmoette ik Jana van het Zweedse non-profit project Stugan. Enthousiast vertelde ze over het project wat door drie enthousiaste game developers is opgezet, Tommy Palm, Oskar Burman en Alexander Ekvall.

img_stugan_03

Stugan betekend cottage in het Zweeds. Dit project heet zo omdat beginnende game developers kans maken om twee maanden lang in zo’n Stugan aan de slag te kunnen gaan met hun game. De Stugan is midden in de bossen gelegen ver van de drukke steden. Het idee is ontstaan om jonge en beginnende game developers een kans te geven om hun game te ontwikkelen in een inspirerende en rustige omgeving. Een soort werkvakantie waar je meer game developers ontmoet van over de hele wereld.

Stugan biedt je gratis de ruimte en materialen om in twee maanden tijd jouw game verder te ontwikkelen. Je zet een doel voor jezelf wat je wilt bereiken, dit kan een demo zijn of een kickstarter opzetten. Samen met andere inspirerende game developers werk en woon je in de cottage die volledig ingericht is. Regelmatig komen er bezoekers uit de game industrie langs om de jonge game developers te inspireren en ondersteunen met hun project. De rechten van de game blijft ook in handen van de game developer zelf.

img_stugan_01

Tijdens je verblijf worden er regelmatig video’s vanuit de Stugan getoond om een fanbasis op te bouwen. Zo kunnen fans van over de hele wereld jouw ontwikkelingen met betrekking tot de verschillende projecten binnen de Stugan volgen. Er zit ook een stukje competitie in dit project. Aan het einde van het seizoen kunnen kijkers hun stem uitbrengen op hun favoriete project die daarmee onder andere een PR campagne wint en de titel Winner of Stugan 2015.

img_stugan_02

Begint het al bij je te kriebelen en wil je graag kans maken op een plek in het Stugan Project? Dan kan je via deze link een applicatie sturen. Je kan als individu of als groep (max. 3 personen) solliciteren naar een plaats. Dit doe je door een “pitch” (presentatie) van je idee te sturen. Maak een video van jouw idee en combineer dit met een omschrijving van jouw idee, team en doel wat je wilt bereiken in de Stugan.

Het maakt niet uit voor welk platform je de game wilt ontwerpen. Stugan accepteert sollicitanten van over de hele wereld en hopen een groot variatie in game developers, multi-cultureel zowel mannen als vrouwen, te kunnen ontvangen in hun eerste Stugan project.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.