Alsof hij wist dat het einde ging komen; de laatste Lootcrate is onze serie Unboxings was heel erg laat aangekomen. Ik weet niet of we daar de feestdagen de schuld van kunnen geven, maar ik ben blij dat deze ‘Anniversary’-Lootcrate er eindelijk is. Het lijkt erop dat we gaan eindigen met een van de leukste crates.

IMG_LootCrate_1 IMG_LootCrate_8

Anniversary betekent natuurlijk verjaardag en er was op Twitter al aangegeven dat er zowel Marvel als DC-items in zouden zitten. Dat is hoe ik LootCrate het leukste vind; als er dingen met comics worden gedaan. Wat echter wel een nadeel is, is dat ze bij LootCrate nogal fan zijn van Pop!-figuren. Het zijn van die statues (of eigenlijk poppetjes) met bekende game-, film-, serie- en overige popcultuur-personages, maar dan schattiger en grappiger gemaakt. Zoals je op de foto hierboven ziet, werden we deze december getrakteerd op een Joker en net als zo’n beetje alles in deze Crate, was het een LootCrate Exclusive.

Ik vraag me altijd af of dat betekent dat ik dit ingepakt moet laten en moet bewaren, omdat het ooit veel waard gaat zijn. Maar ja, meestal denk ik daarna: “Laura, je wordt greedy van Comic Book Men” en leg ik al die exclusives samen met de LootCrate ergens op een kast. Dat is namelijk het nadeel aan LootCrate: wat moet je ermee? Het zijn stuk voor stuk grappige dingen die je doen glimlachen, maar al die blijmakers hebben niet direct een functie.

Hoewel, die geweldige Groot-sokken die je hierboven aan de linkerkant ziet, die zijn natuurlijk wel functoneel. Hoewel ik de sokken van LootCrate niet de meest comfortabele ooit vind, ka nik wel waarderen dat ze in ieder geval in het dagelijks leven gebruikt kunnen worden. Ik denk dat deze schattige I Am Groots in mijn top 3 tofste LootCrate-items van het afgelopen half jaar passen. Ik had bij Guardians of the Galaxy zo’n lachbui toen ik die kleine Groot zag dansen, dat ik heel blij ben dat ik hier nu sokjes van heb.

IMG_LootCrate_2IMG_LootCrate_7

De geurverspreider van Mega Man had ik een paar maanden geleden aan mijn moeder gegeven en die geekt momenteel haar auto op. Nu heb ik er nog eentje bij gekregen, dus die gaat waarschijnlijk naar mijn broer of mijn kantoor, eens kijken… Hoe dan ook, het is het schild van Captain America en ik moet zeggen dat ik het erg tof vind. Het zijn zo van die kleine dingen, maar je kunt wel je auto een subtiele comic-touch geven, inclusief een fijne geur.

De Tetris-stickerset die je ernaast op de foto ziet, komt ook uit deze LootCrate. Ik was in eerste instantie niet zo enthousiast, maar aangezien er ook stickers op een stoffen tas zijn geplakt (volgens het plaatje op de verpakking), kan dat nog best tof worden. Ik heb net een nieuwe reiskoffer gekocht, dus wie weet kan ik daar een mooie vorm op Tetrissen. Ze zijn schattig en door de kleurtjes ook een beetje girlie, dus schattig. Wederom, het is tof maar mijn leven had net zo rijk geweest zonder. Als ik geen koffer had die ik net wilde pimpen, dan had ik niet echt een idee wat ik ermee aan moest…

IMG_LootCrate_4 IMG_LootCrate_5

Een ding dat standaard in de LootCrate zit is de button en die voel ik nooit zo. Zijn er mensen die al jaren lid zijn en een hele tas vol met van die buttons hebben? En is dat dat dan leuk? Ik vind buttons altijd erg onhandig; ze blijven nooit op je tas zitten, ze haken overal achter vast en ze gaan (mede daardoor) snel stuk. Ik weet dus nooit zo goed wat ik met die LootCrate-buttons moet, ook omdat je er schaamteloos reclame mee maakt voor LootCrate. Geen fan, geen fan..

Het boekje is altijd wel leuk. Ze doen vaak hun best om een comic- of filmheld te interviewen en zoals op de cover met koeienletters staat geschreven, is dat Stan Lee ditmaal. Ik gebruik het boekje vooral als informatiebron van wat er nou eigenlijk in deze Crate zit.

IMG_LootCrate_9 IMG_LootCrate_10

Dat brengt me meteen op het volgende, namelijk een papier-achtig Simpsons-ding dat ik in de Crate zag liggen. Toen ik het eenmaal openvouwde, zag ik dat het een portefeuille was, maar wat voelt dat materiaal gek aan. Het voelt alsof het briefgeldpapier is, maar klopt dat wel? En, is deze niet binnen vijf seconden aan stukken gescheurd? Volgens het LootCrate-boekje is dit onscheurbaar en volgens Google is het gemaakt van een vel Tyvek, een waterdicht synthetisch materiaal. In de portemonnee zitten kortingsbonnen om meer wallets te bestellen. Ze zijn cool, zeker nu ik eigenlijk zelden muntgeld in mijn portemonnee heb, maar ik ben toch bang dat pasjes er snel uitglijden… Ik ga het gewoon proberen, want ik vind het een fantastisch idee.

Het andere in deze Crate is een deurhanger, iets wat ik nog ken van toen ik ze nog zelf maakte als jong meisje, en uiteraard om mensen buiten de deur te houden in hotels. Kortom, je gebruikt ze als je niet gestoord wilt worden, maar wanneer wil je in je eigen huis nou niet gestoord worden? Het Ghostbusters-thema is uiteraard cool, maar dit is er echt eentje voor thuiswonende kinderen of studenten in hun studentenhuis. Ik ben er niet heel erg van onder de indruk.

Het laatste in deze Crate is een code voor een maand gratis Crunchyroll, wat een online service is om anime te kijken. Op zich leuk, helemaal nu het ook op Xbox One beschikbaar is. De kans is groot dat ik van deze code wel gebruik ga maken, terwijl ik die andere codes uit eerdere boxen echt compleet heb laten verstoffen. Beschamend, ik weet het.

IMG_LootCrate_3

Hoewel ik het jammer vind dat ik vanaf nu niet langer dat maandelijkse verrassingspakketje in de bus krijg, ben ik ook opgelucht. Ten eerste omdat het vervelend was om elke keer naar de buren te moeten voor een pakje dat nooit door de brievenbus past, ten tweede omdat het toch uiteindelijk best veel geld kost (22,50 euro per maand). Gelukkig hoef je geen douanekosten te betalen, want daar is de inhoud te goedkoop voor. Het concept LootCrate vind ik tof en op zich is 22,50 euro voor een  pakje dat helemaal uit Amerika komt niet achterlijk duur.

Aan de andere kant ben ik niet erg te spreken over de kwaliteit van de shirtjes die in de boxen zitten, evenals de kwaliteit van de sokken. Maar waar ik toch het meest over val, is dat niet alle geekdingen per se je ding zijn. De Simpsons, tuurlijk, dat is leuk, maar vind ik het zo leuk dat ik ermee wil rond lopen als portemonneetje? Als iemand die dol op verrassingen, goodies, geeky stuff en Amerika is, moet ik zeggen dat LootCrate best tof is, maar de Dagobert Duck in mij moet tot de conclusie komen dat het toch vooral kleine rommeltjes zijn voor een redelijk hoge prijs zo elke maand.

 

 

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

3 Comments on “Unboxing: Lootcrate december”

  1. Misschien eens overstappen op Arcade Block of Nerd Block 😛 Geen idee of die naar Nederland shippen tho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.