Game developers en Interactive Media studenten Marius Winter en Benedikt Hummel, zijn bezig met een reis door Europa. In deze reis van zeven weken, genaamd “Tour Bueno“, zullen ze negen landen en in totaal elf game developers bezoeken. Met elke developer zullen ze binnen 48-uur een game maken.

De ideeën zijn eindeloos. Adventure game of platform game, de game developers mogen zelf kiezen wat ze willen doen. De games moeten volgens de gamers alleen aan één bepaalde eis voldoen, ze moeten het thema “homeland” hebben.

Tour Bueno zal indie developers uit Duitsland, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Polen, Denemarken, Nederlands, Frankrijk en Engeland met elkaar verbinden.

img_Tour_Bueno

Het is niet voor het eerst dat Marius Winter en Benedikt Hummel zichzelf en anderen uitdagen. In 2013 maakten ze twaalf games in twaalf maanden. Tour Bueno begint deze maand. De hele tour langs alle indie developers en de road trip zelf wordt gefilmd en onderverdeelt in een documentaire van elf afleveringen.

Je kunt de tour volgen via creative.arte.tv en tourbueno.com.

Tour Bueno zal een deel uitmaken van hun afstudeerproject, Interactive Media aan de Filmakademie Baden- Württemberg in samenwerking met ARTE Creative.

MsMarvel

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.