功夫 ook wel Kung Fu genoemd was erg populair in jaren ’70 films. De game Kings of Kung Fu brengt de helden van toen terug in een fighter game op de PC.

Ik moet bekennen dat ik in mijn jongere jaren de vechtsport Kung Fu zelf heb beoefend. Earl Blijd was mijn leraar en ondanks de goede intenties van Earl zowel mijn vader goede intenties hadden, vond ik sparren maar doodeng en wilde ik een gevecht het liefst vermijden door van de mat te rennen. Jae Lee Productions komt nu met de game Kings of Kung Fu en ik vond dat ik het dan toch maar weer een keer moest gaan proberen, maar dan wel veilig van achter mijn PC.

Kings of Kung Fu is een echte old skool 2D fighter. De inspiratie wordt duidelijk uit de Martial Arts films uit de jaren ’70 gehaald. Met een heerlijke cliché verteller en een lekkere soundtrack a la Kung Fu Hustle, waan je je in jaren oude Kung Fu sferen. Je kunt kiezen tussen Arcade en Versus gevechten. Arcade is hierbij het verhaal over acht vechters die deelnemen in de Kings of Kung Fu Tournament. In Versus kun je gewoon lekker 1 vs 1, 1 vs 2, 1 vs CPU of CPU vs CPU vechten, bij de laatst genoemde vecht je uiteraard niet zelf mee.

Ik zou je aanraden eerst Practice te doen, want hoewel easy – easy zou moeten zijn, is easy nog flink pittig. Helaas heb je niet veel aan Practice. Je moet in Practice zelf maar uitzoeken welke knoppen wat doen, terwijl je tegenstander de klappen incasseert zonder terug te slaan of schoppen. Even in de ‘controls’ kijken helpt ook niet echt. Alleen de basis dingen staan erin. Combo’s mag je zelf uit gaan vogelen.

Over de controls gesproken, je kunt met je keyboard vechten of met een Xbox 360 controller. Hoewel je de knoppen kunt aanpassen, raad ik je zeker aan een controller aan te sluiten, want via je keyboard je karakters besturen gaat niet echt lekker. Voor zover ik heb kunnen zien, heb je in ieder geval een controller nodig om je stage te selecteren want door op enter te drukken kwam ik niks vooruit.

In Kings of Kung Fu zitten acht vechters waar uit je kunt kiezen. Daarvan is er een een “Queen of Kung Fu”, namelijk Ju Mae. Er zijn 12 stages, waaronder een dojo, tempel en andere Chinese en minder Chinese locaties. Elk gevecht bestaat uit drie rondes van 99 seconden. Bovenaan kun je zien wie welke match gewonnen heeft door de oplichtende groene bolletjes.

De gevechten zelf zijn dus zelfs op easy al erg moeilijk als je de combo’s niet kent. Ik heb niet echt een blok kunnen ontdekken, maar klappen en schoppen kun je ontwijken door achteruit te dashen. De vechters hebben er soms wat last van, wat ik zelf maar bij gebrek aan een betere omschrijving, wiebelbeentjes noem. Voor de rest zien de moves er wel erg vet en redelijk naar de werkelijkheid uit.
De graphics zijn wel redelijk. De achtergronden zijn niet top notch, maar de vechters zelf zien er wel oké uit. De graphics in de menu’s en selectieschermen, evenals laadschermen bestaan uit tekeningen die er erg vet uit zien.

De game, die begon als kickstarter, zit nog in een early acces fase en zal januari waarschijnlijk klaar zijn. Houd er dus rekening mee dat er op dit moment nog aan de game gewerkt wordt. Ik zou graag nog wat meer vrouwelijke vechters zien en een betere uitleg in Practice. Voor de rest is dit een must voor mensen die van 2D fighters houden en de game is helemaal een must voor fans van jaren ’70 Martial Arts films.

 

MsMarvel

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.