Heb je de eerste Nintendo Direct van 2015 gemist? Dan heb je inderdaad iets gemist. Gelukkig somt Female-Gamers al het nieuws voor je op.

Eerst een trailer van de nieuwe Fire Emblem, die nog geen officiële titel heeft. Hij wordt wederom gemaakt door Intelligent Systems. Deze titel is een volledig nieuwe game, maar wel met de bekende Yusuke-animatiestijl. Comic-schrijver Shin Kibayashi is aangetrokken om het verhaal te schrijven.

Puzzle & Dragons
Een Japanse puzzelgame genaamd Puzzle & Dragons komt nu naar het Westen. Het lijkt ver weg een beetje op Bejeweled. Het toffe is dat er een Super Mario-variant bij zit, waardoor je Goomba’s, Koopa Troopa’s en andere Super Mario Bros.-personages tegenkomt. Puzzle & Dragons Super Mario Bros Edition is vanaf mei 2015 beschikbaar.

Pokemon Shuffle
Pokemon Shuffle is een nieuwe game in de Nintendo eShop en je kunt er gratis mee beginnen. Een hele vrolijke game met roze sterretjes in beeld en diverse Pokemon die weg moet schuiven om zo paren van eenzelfde type te vormen. Vanaf februari beschikbaar in de eShop.

Wii-games downloaden
Je kunt vanaf nu direct in het Wii U-menu kiezen om Wii-games te downloaden. Sommige games die je met de classic controller speelde, kunnen nu met de GamePad worden gespeeld. Super Mario Galaxy 2, Metroid Prime Trilogy, Donkey Kong Country Returns en Kirby zijn de eerste titels die op deze wijze uitkomen. 14  januari: Super Mario Galaxy 2, 22 januari: Donkey Kong: Country Returns en 29 januari: Metroid Prime Trilogy . Ze kosten 9,99 euro per stuk voor een week ,daarna 19.99 euro per stuk. Later komen Punch-Out, Kirby’s Adventure Wii en Pandora’s Tower er nog bij.

Nieuwe Amiibo
Er zijn nu 18 Amiibo uit en er komen er binnenkort meer. Vanaf 24 april krijg je Robin, Lucina, Wario, Charizard, Necc en Pac-Man erbij. Er komen 6 Amiibo op 20 maart, namelijk oldschool Mario onder de vlag ‘New Super Mario Bros’. Je kunt Toad gebruiken om hide en seek te spelen, een speciale modus in Captain Toad: Treasure Tracker. Dat kan vanaf 20 maart.

Mario Party 10
Mario Party 10 voor Wii U heeft niet alleen een standaard gamemode zoals altijd, maar er zijn andere modes zoals de Bowser Party-stand waarin 1 iemand Bowser is en vier spelers van team Mario moet etteren. Er zijn ook losse games te spelen in de FreePlay mode). Er is ook een nieuw Amiibo party modus, waarin je negen specifieke Amiibo kunt gebruiken.  Je speelt op een virtueel bord met Amiibo, waardoor het nu nog meer een virtueel bordspel is. Je kunt je Amiibo een speciale power-up token geven. 20 maart 2015 is Mario Party 10 beschikbaar. Er komen ook bundels met een Mario-Amiibo en de game.

Project Treasure
Bandai Namco Games werkt nu hard aan een exclusief project  met een coopstand voor vier spelers. Je moet valstrikken onschadelijk maken en schatten verzamelen. Je kunt dit mysterieuze spel gratis downloaden en meteen spelen zolang je maar met het internet bent verbonden. Project Treasure is de werknaam, want de echte naam is nog geheim.

Splatoon
In de shooter Splatoon ben je een Inkling die overal inkt moet spuiten om zijn territorium te claimen. De single player en de 4-player online modus zijn nu getoond, maar er zijn meerdere mogelijkheden. Je game begint op een plein  met Inklings uit Miiverse. Er is een gebouwtje in het midden waarbij je tegen Inklings uit de hele wereld kunt spelen. Je kunt je uitrusting aanpassen en je eigen wapens kiezen. Je verdient geld in gevechten en dat kun je spenderen in het shopping centre  op dat plein. Er zijn 4 winkeltjes voor: schoenen, petten, kleding en wapens. Mei 2015 verschijnt Splatoon op Wii U.

Xenoblade Chronicles X
Xenoblade Chronicles X ziet er fantastisch uit. Een rare planeet met gekke beesten en een kust en keur aan bloeiende omgevingen, moeten je over de streep trekken deze game te gaan volgen. In de trailer die Nintendo liet zien, zagen we vooral veel imposante vergezichten en een rennend team waarvan jij straks deel uit moet maken. Op Mira proberen ze een nieuw leven op te bouwen. In 2015 moet deze open wereld RPG op Wii U verschijnen.

Mario vs Donkey Kong: Tipping Stars
Mario vs Donkey Kong: Tipping Stars biedt je de mogelijkheid om levels te maken en delen, maar je kunt er nu ook sterren mee verdienen. Iemand bedanken voor een vet level? Veel sterren geven, want daar kunnen zij weer in-game dingen van kopen. Er komt tegelijkertijd een 3DS-versie als een Wii U0-versie. 20 maart komt ie uit.

New Nintendo 3DS (XL)
Er komen 2 nieuw handhelds naar Europa. New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL. De gewone is er in zwart en wit, maar de XL is er in zwart metallic en blauw metallic. Het 3D-effect is stabieler, waardoor je je hoofd kunt bewegen tijdens het spelen zonder dat je hoofdpijn krijgt of vaag ziet. De downloadsnelheden zijn verbeterd en er wordt NFC aan toegevoegd, waardoor je Amiibo kunt gebruiken op de nieuwe handhelds.

Er zijn ook ZR en Zl-knoppen en een C-stick, zodat je geen Circlepad Pro meer nodig hebt. Het moet een soepelere gameplay-ervaring gaan bieden.  Je kunt er zowel 3DS –games als DS-games op spelen. De schermen zijn ook wat groter en je kunt er covers opzetten (er zijn 12 sets beschikbaar bij launch) . Daarnaast zijn er speciale oplaadstations beschikbaar in zwart en wit. Vanaf 13 februari 2015 kun je deze handhelds aanschaffen.

Nintendo Anime Channel
Nintendo Anime Channel is een nieuwe video on demand service waarmee je anime kunt kijken zoals Pokemon, Kirby en Inazuma Eleven. Je moet de applicatie downloaden uit de eShop en je kunt gaan kijken. Vanaf 13 februari beschikbaar. Ace Combat Assault Horizon Legacy + ,een flight-actiegame, kan worden uitgerust met Mario of Bowser-vliegtuigen. Februari 2015 is de titel verkrijgbaar.

Code Name S.T.E.A.M.
Dan nog wat info over Code Name S.T.E.A.M., de strategiegame die vorig jaar tijdens E3 werd aangekondigd. Er is een aanval die geen stoom nodig heeft, maar gezien de naam van de game zijn de stoom-acties natuurlijk wel wat stoerder. Je kunt de Amiibo-personages uit de Fire Emblem-serie gebruiken in de game om je team bij te staan. 15 mei moet de game uitkomen.

Monster Hunter 4 Ultimate
Monster Hunter 4 Ultimate wordt toegelicht door Capcom. Ze presenteren een speciale New Nintendo 3DS met Monster Hunter logo erop. De game bevat 14 verschillende wapenklasses en er is niet alleen een verhaallijn voor een spelers , maar ook online play met maximaal drie anderen mogelijk. Er komt binnenkort een demo van Monster Hunter 4 Ultimate uit waarin je alles wat we net noemden kunt uitproberen. Er zit een speciale oefenstand in voor onervaren monster hunters. Streetpass wordt voorzien van een Monster Hunter 4 Ultimate puzzel. 13 Februari verschijnt hij. De demo is vanaf nu beschikbaar. Als je vandaag speelt, dan krijg je drie downloadcodes voor vrienden.

Xenoblade Chronicles 3D
Xenoblade Chronicles 3D verschijnt exclusief op New Nintendo 3DS e nNew Nintendo 3DS XL. He ti sde remake van Xenoblade Chronicles op Wii, maar maakt gebruik van 3D-graphics. Monster Games heeft deze game ontwikkeld. Er is een bonusmodus aan de game toegevoegd ,waardoor je 3D-modellen van de personages kunt bekijken. Handig, want in een gevecht komen sommige personages razendsnel langs. Vanaf 2 april 2015 beschikbaar.

The Legend of Zelda Majora’s Mask 3D
Er wordt een geupgrade versie getoond vanThe Legend of Zelda Majora’s Mask met geweldig opgepoetste graphics en dat was het. Er verschijnt een speciale website: www.nintendo.nl/majorasmask. Er komt niet alleen een special edition software bundel, maar ook een special edition hardware bundel met een New Nintendo 3DS XL. Deze is vanaf 13 februari beschikbaar.

IronFall: Invasion
Tot slot nog een aankondiging van een nieuwe first person shooter op New 3DS, genaamd IronFall: Invasion. VD-DEv, een team van drie indieontwikkelaars maakt de titel. Hij is niet exclusief voor New 3DS, dus als je een oudere handheld hebt, dan is dat ook oke. Ook deze titel verschijnt in februari 2015.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.