Ubisoft’s avonturengame Grow Home is aangekondigd voor de PC. In deze game ga jij jouw thuisplaneet proberen te redden.

De experimentele avonturengame, Grow Home, heeft een vreemde open wereld vol met zwevende eilanden, enorme grotten en watervallen, waarin je dus vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. De personage die je speelt heet BUD wat staat voor Botanical Utility Droid, je bent dus een robot met een missie! Het is de taak van BUD om nieuwe plantensoorten te ontdekken waarmee hij zijn thuiswereld kan voorzien van zuurstof. Door de gigantische Star Plant te laten groeien, hervorm je het landschap om nieuwe hoogten te bereiken een soort bonenstaak dus. De klimbesturing van Grow Home zorgt ervoor dat je constant nieuwe niveaus bereikt maar ook voor een lange val naar beneden bij een verkeerde stap!

“Of het nou BUDs charmante, willekeurig gegenereerde animaties zijn, de enorme Star Plant gemaakt door de spelers of de prachtige landschappen. Er is heerst een vredig en onschuldig sfeertje in Grow Home die de game erg uniek maakt”, aldus Pete Young, producer bij Reflections.

De game begon als een experiment door een klein team van acht ontwikkelaars en is inmiddels uitgegroeid tot een open wereld game met de basisonderdelen klimmen en verkennen! De wereld van Grow Home is zo gebouwd dat je deze verticaal verkent en je bent vrij om de vele kleine eilanden en verborgen grotten te verkennen in deze open, verticale, wereld.  Nieuwsgierig geraakt? Bekijk dan ook even de aankondigingstrailer hieronder.

Grow Home is vanaf 4 februari voor de PC verkrijgbaar via Steam.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.