Op de Wii U konden we al een tijdje nostalgische gevoelens terughalen met Ultimate NES Remix. Tijdens het spelen van die games merkte ik al dat ik deze games toch vooral graag onderweg zou spelen en dat kan nu met Ultimate NES Remix voor de 3DS.

Ik heb het geluk dat ik ben opgegroeid met een broer die 6,5 jaar ouder is. Hij kreeg een NES en daarna een SNES, en ik maakte daar maar al te graag gebruik van. Inmiddels ben ik iets ouder, maar nog steeds laat ik geen kans onbenut om vette NES- en SNES-games te spelen. Ik durf te stellen dat ik de eerste drie levels van Super Mario Bros. 3 en Super Mario World geblinddoekt doorkom.

IMG_UltimateNesRemix_2

Kortom, de Ultimate NES Remix is echt mijn ding. Je krijgt in deze game allemaal kleine stukjes van de oude titels te spelen. Denk aan Donkey Kong die tonnen gooit naar Mario, maar ook Dr. Mario en Kirby passeren de revue. Een hele behapbare game omdat je steeds maar hele korte stukjes speelt met een specifieke opdracht. Soms is die opdracht simpelweg het einde van het level te halen, maar het kan ook zijn dat je 20 muntjes moet pakken, 5 vijanden moet inslikken of iets anders dat goed bij de betreffende game past.

Je verdient in elk level sterren die weer nieuwe NES-levels vrijspelen, dus hoe beter je je best doet, hoe meer er te doen is. Er zijn in elk level drie sterren te verzamelen en het is natuurlijk de uitdaging om niet alleen het einde te halen, maar ook al die levels op 3 sterren voor elkaar te boksen. Hierin merk je trouwens heel goed welke games je goed kent en welke niet. Zo heb ik nooit Excitebike gespeeld, en ik ben nu nog steeds bezig bepaalde sterren te halen voor die titel.

Ik ben vooral erg gecharmeerd van de remixen, waarin de gameplay volledig op zijn kop wordt gezet door je bijvoorbeeld in spiegelbeeld te laten spelen of komen vijanden uit de ene game ineens de andere game binnenwandelen. Ik had graag meer remixes gezien, want de creativiteit en originaliteit die daarbij komen kijken zijn geweldig en het zijn nog solide spelervaringen ook.

IMG_UltimateNesRemix_1

Niet alleen is deze titel tof voor oude rotten, want ook mensen die niet eens weten waar NES en SNES voor staat die kunnen op deze wijze lekker snuffelen aan belangrijke games in de historie van games. Juist omdat de levels zo kort zijn, is het ook niet vervelend of heb je het gevoel dat je het verhaal mist, het is precies wat het is zodra je het voor je neus krijgt. Geen ingewikkeld gedoe met verhalen die in de achtergrond spelen, daar zijn de games uit die tijd sowieso niet enorm sterk in dus dat mist ook niet.

Helaas is Ultimate NES Remix wel ontzettend duur. Je betaalt voor deze download het geld dat je ook voor elke andere grote titel zou betalen en dat is een te hoge prijs voor een game die toch een soort verzamelingetje is van stukjes uit goede games. En het kan alleen maar duurder worden, want als je bijvoorbeeld de Kid Icarus-smaak te pakken hebt, dan kun je vanuit de game de oude Icarus direct aanschaffen. Het voelt daardoor net alsof je in een magazine een advertorial leest. Ze horen er wel bij, maar daar betaal je niet al dat geld voor toch?

Er zijn niet allerlei verschillende modi te spelen, maar er is wel een aparte gamemodus die ik nog wil aanstippen: Speed Mario Bros. Het klinkt misschien wat vreemd, maar het is letterlijk net alsof Mario aan de speed zit. Je speelt Super Mario Bros. twee keer zo snel, en dat is niet alleen heel moeilijk maar ook heel stressvol. Immers gaat de muziek ook twee keer zo snel en als je oor gewend is aan de geluiden in Mario, dan weet je dat die snelle muziek betekent dat je tijd bijna om is. Stress in de tent, vandaar dat dit niet echt mijn modus is. Ik speel liever de andere opdrachtjes want die zijn iets prettiger voor mijn bloeddruk.

Laura’s ScoreIMG_UltimateNesRemix_3
Gameplay: 9/10
Fun: 8/10
Levensduur: 9/10
Graphics: 8/10
Originaliteit: 8/10

Totaalscore volgens reviewer: 8.3

JennyD

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.