Een jaar na de release van Blackguards zal Daedelic Entertainment in 2015 Blackguards 2 naar de PC brengen. Is er goed naar de fans geluisterd? Zal deel twee ook een succes worden?

Blackguards 2 is een SRPG met turn-based gevechten. In dit deel zijn we de antiheld, hoewel je dit in het begin misschien niet verwacht. Ook zullen er karakters uit het eerste deel zich bij je team voegen. Of deze karakters nog even strijdlustig en fit zijn als in het vorige deel, is nog maar de vraag! De Blackguards games zijn gebaseerd op een Duitse roleplaying game genaamd The Dark Eye.

img_blackguards2

Jij bent Cassia of Tenos. Cassia is gevangen in een Labyrint onder de grond, om daar vervolgens bijna letterlijk weg te rotten. Cassia zit jaren onschuldig opgesloten en probeert in die jaren een uitgang te vinden. Helaas lijkt ze steeds in rondjes te lopen. In het Labyrint stikt het van de spinnen genaamd Corapias en deze giftige spinnen zorgen ervoor dat Cassia na jaren gevangenschap omgetoverd wordt tot een ietwat gestoorde maar ook fysiek engere vrouw. Het gif van de Corapias zorgt ervoor dat ze onder de bulten en gezwellen komt te zitten. Uiteindelijk vind ze dan toch een uitgang en zo begint haar pad naar gerechtigheid.

Blackguards 2 heeft turn-based gevechten, dit betekend dat je rondes hebt om aan te vallen per karakter. Ook kun je je units binnen bepaalde gebieden bewegen. De gebieden waar je kunt bewegen staan aangegeven als vlakken. Loop je buiten de vakken dan kun je geen tweede actie uitvoeren. Een ronde eindigt wanneer een karakter zijn actie heeft uitgevoerd. Wanneer je Vitality (health) op nul komt, is het gevecht verloren en moet je opnieuw beginnen. Je scherm beweeg je met WASD en objecten die van belang zijn kun je laten oplichten met V.

img_Blackguards2_1

De game maakt gebruik van hotbars. Elk karakter heeft een eigen hotbar waar je spells en aanvallen op kunt zetten en zo shortcuts via je toetsenbord creëert. Ook kun je in de gevechten een wiel (Ringmenu) openen om daar de aanvallen en buffs, bruikbare items et cetera aan te klikken. Een nadeel vind ik dat de tooltips net iets te lang duren om te laden. Er wordt een battlelog bijgehouden waarin je de acties kunt teruglezen. In Blackguards 2 wordt gebruikt gemaakt van covers. Groen betekent een 100% hit chance, geel 80%, rood 60% en zwart kan niet aangevallen worden. Ook moet er rekening gehouden worden met het hoogteverschil in gevechten.

img_blackguards2_2

In je Character Sheet kun je je special abilities, special manoeuvres, spells, talents en weapon talents zien. Na elke battle krijg je je Adventure Points, goud en gevonden items te zien. Je kunt alle items meenemen, een paar of ervoor kiezen alle items achter te laten. Adventure Points kun je weer spenderen in je talents. Ook zijn er soms in mappen bonus items, zoals treasure chests.

Er zijn vier verschillende items. One en Two-handed wapens, ranged wapens en schilden. Daarnaast zijn er armor pieces welke in vier tiers vallen zoals stof of plate. Ook zijn er belts. Belts heb je nodig om consumeables te gebruiken in gevechten zoals drankjes en vallen.

img_blackguards6

In Townscreens kun je met mensen praten en items kopen of verkopen. Ook kun je nieuwe abilities leren bij Instructors. In de steden kun je met random mensen praten, maar je gesprekken kunnen gevolgen hebben voor de toekomst. Per stad verkopen de verkopers verschillende items. Er zijn verschillende verkopers. Zo heb je Chandlers die ammunitie, kleding en speciale items verkopen. Er zijn ook Blacksmiths en Alchemists die weer hun eigen specialiteiten verkopen zoals wapens en drankjes.

img_blackguards3

Des te verder je in het verhaal komt, des te groter je groep wordt, des te complexer de gevechten en des te verder je reist in Aventuria. Als je van turn-based gevechten houdt, is dit echt een game om in de gaten te houden. Het verhaal is interessant en ik vind het leuk dat de hoofdrol voor een vrouw is. De graphics zijn weer op hun eigen manier erg mooi zoals de meeste zal Daedelic Entertainment games betaamt. Je kunt de game nu als pre-order kopen via Humble Store. Later verschijnt Blackguards 2 ook op Steam.

img_Blackguards2_5

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.