De wereld van Dragon Age Inquisition is groot en ik ga jullie de komende tijd meenemen in de Dragon Age Inquisition blog. Ontdek de geheimen en leer de game en mijn karakters kennen.

In mijn eerste blog die je via deze link terug kan vinden legde ik uit hoe uitgebreid je jouw karakter kan modeleren. In deze blog vertel ik je wat meer over de manier van spelen binnen de game en hoe ik de wereld tot nu toe ervaar.

img_DragonAgeInquisition_blog_06

Wanneer ik Dragon Age Inquisition weer opstart krijg ik overal kippenvel. Wat ziet de wereld er toch ontzettend mooi uit. Mijn karakter, een Qunari Mage genaamd Jadzia, ziet er verbluffend goed realistisch uit en je kan ontzettend veel emoties van haar gezicht aflezen. Dit zorgt ervoor dat het mij echt meetrekt in de wereld van Thedas.

img_DragonAgeInquisition_blog_07

In mijn vorige blog kon je lezen dat ik als Qunari Mage mezelf moet bewijzen tegenover de wereld waar ik in stap. Cassandra is een van de karakters binnen de game die ik als eerst moet overtuigen dat ik een goed persoon ben. Op een aantal momenten krijg je de mogelijkheid om te praten met verschillende karakters. Zo groeit je band en kan je zelfs uiteindelijk relaties opbouwen binnen de game. Maar laat ik eerst maar eens zorgen dat ik een goed beeld van mezelf geef bij de verschillende karakters voordat ik liefdesrelaties aanga. Wanneer je al eens eerder een Dragon Age game gespeeld hebt herken je het vast wel. Je gaat naar een karakter en wanneer je met ze praat kan je soms op wat meer informatie klikken, dit heet binnen de game ‘investigate’. Hierdoor krijg je ook meteen wat achtergrondverhaal over de game en de gebeurtenissen in het verleden en heden, wat ontzettend handig is maar daarover later meer. Ik heb dus de afgelopen tijd een volledige charme offensief gebruikt tegenover o.a. Cassandra en ik denk dat ze me inmiddels wel mag. Hoe verder het verhaal volgt hoe meer karakters er bij komen.

img_DragonAgeInquisition_blog_08

Wanneer je aankomt in Haven komen er nog twee karakters bij die ook beide speelbaar zijn tijdens verschillende missies. De eerste kennen de meeste wel uit de voorgaande series, Varic een erg bijzondere man die graag romcoms schrijft, je moet het maar verzinnen. Als dwerg moet hij zichzelf ook erg veel bewijzen en heeft hij zo zijn verleden met af en toe wat dubieuze handeltjes hier en daar. Het andere personage is een mage die nogal de competitie met je aangaat en bij bijna alles zo zijn vraagtekens neerzet. Dit is best irritant want het lijkt wel of je niets kan doen om hem tevreden te stellen. Maar tijdens gevechten is hij wel een handig extra karakter.

img_DragonAgeInquisition_blog_09

Binnen de game heb je uiteraard verschillende missies waardoor je de wereld verkend en steeds meer over het verhaal te weten komt. Door gesprekken aan te gaan met verschillende karakters binnen de game leer je ook het achtergrondverhaal vanuit meerdere inzichten kennen die je kunnen helpen bij het maken van beslissingen. Deze beslissingen maak je gedurende de game tijdens overleg met een van de vele adviseurs in je ‘Inquisition’.

img_DragonAgeInquisition_blog_10

Wanneer je een gevecht aangaat kan je tijdens het spelen snel switchen tussen karakters die in je party zitten. Deze partymembers bestaan uit Cassandra, Varic en Solas. Je mag zelf kiezen wie er mee gaat en wie niet maar omdat je toch met zijn vieren kan spelen kies ik ervoor om ze allemaal mee te nemen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Het switchen tussen partymembers gaat heel erg makkelijk en voelt erg natuurlijk aan. Je kan dit zowel doen terwijl je doorgaat met vechten. Het is gelukkig ook mogelijk om je gevecht op pauze te zetten, te switchen en voor iedere partymember alvast een volgende actie te activeren. Dit kan ook tijdens het sluiten van een rift en zorgt ervoor dat de missies binnen de game iets makkelijker worden.

img_DragonAgeInquisition_blog_11

Er schuilt overal gevaar binnen de game en een van de gevaarlijkste dingen binnen de wereld zijn de rifts. Soms heb je missies waar je naar toe moet reizen en dan kom je soms te dicht bij een rift die nog te sterk is voor jouw niveau. Zo wandelde ik laatst samen met mijn partymembers naar een verdwaald buffeltje in de ‘Hinterlands’ en een van mijn members kwam te dicht bij een rift. De demonen die uit die rift sprongen waren zo ontzettend sterk dat ze ons met een klap per karakter versloegen. Hierdoor word je wel voorzichtiger en ga je leren te sluipen en sneaken door het land op sommige plaatsen.

img_DragonAgeInquisition_blog_12

Naast gewoon vechten zijn er ook behendigheidsmissies die je kan spelen. Zo is er bijvoorbeeld een missie waarbij je kan leren paardrijden. Er is een soort cross country route opgezet waar jij binnen een bepaalde tijd doorheen moet galopperen. De manier waarop het paard galoppeert is erg mooi om te zien. Wel is het zo dat je paard wanneer hij verdwijnt eerst een rare koprol in de lucht maakt voordat hij verdwijnt. Maar ja hoe moet hij anders ineens verdwijnen?!

img_DragonAgeInquisition_blog_13

De wereld binnen Dragon Age Inquisition vind ik echt verbazingwekkend mooi. In mijn volgende blog zal ik daar nog iets meer over vertellen en ook over de achtergrond van de graphics. Ik zal ook een aantal toffe screens maken en met jullie delen. De game bezorgt je gegarandeerd kippenvel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.