De wereld van Dragon Age Inquisition is groot en dus ga ik jullie de komende tijd meenemen in de Dragon Age Inquisition blog. Ontdek de geheimen en leer de game en mijn karakters kennen.

Karakter kiezen
Het leuke aan games zoals Dragon Age Inquisition is dat je kan zijn wie je wilt zijn. Niet alleen de keuze voor man of vrouw, je ras en je klasse maar ook slecht, goed of iets ertussenin. Persoonlijk vind ik het heerlijk om ontzettend evil te worden in een game. Voor mijn eerste start binnen Dragon Age Inquisition heb ik toch gekozen voor een wat minder slecht pad. Je krijgt de keuze tussen Human, Elf, Dwarf of Qunari. Hierna kan je ook kiezen tussen verschillende klasse’s. Dit keer kies ik voor een Qunari Mage en in het kort wordt mijn achtergrondverhaal beschreven.

img_DragonAgeInquisition_blog_01

Zoveel mogelijkheden
In de loop der jaren zijn de menu’s om je eigen karakter te modelleren steeds uitgebreider geworden. Ook binnen Dragon Age Inquisition heb je ontzettend veel mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je jouw karakter vorm kan geven zoals jij dat wilt. Wanneer ik een karakter bouw, probeer ik me in te leven in de persoonlijkheid die ik hem of haar wil meegeven. Het is zo mooi dat je ervoor kan zorgen dat je persoonlijkheid ook in het uiterlijk weergegeven kan worden met de nieuwe modelleer functies binnen games. Net wat rondere vormen in het gezicht zorgen voor een zachte uitstraling en hoger opgetrokken wenkbrauwen kunnen ervoor zorgen dat iemand een hooghartige uitstraling heeft. Mijn Qunari heeft prachtige horens en ondanks dat ze liever niet wilt dat mensen bang voor haar zijn, heb ik ervoor gekozen haar Maleficent-achtige hoorns te geven. Je kan er ook voor kiezen ze af te zagen maar persoonlijk vind ik dat mensen maar eens moeten leren verder te kijken dan hun neus lang is. Ondanks dat ik net hierboven zelf ook beschrijf dat het innerlijk soms ook van het gezicht af te lezen is, alleen bij het verbergen van wie iemand is trek ik de lijn. Zeg nu zelf, iedereen kan een zacht of hard gezicht optrekken afhankelijk van zijn of haar gevoel op dat moment.

img_DragonAgeInquisition_blog_02

De introductie
Mijn karakter is helemaal klaar. Uiteraard geef ik haar de prachtige naam Jadzia mee en stuur haar de wereld van Dragon Age Inquisition in. Het leuke hierin is dat wanneer je de eerdere Dragon Age delen gespeeld hebt je deze wereld kan importeren binnen Dragon Age Inquisition. De keuzes die je eerder hebt gemaakt en de wereld die daardoor is ontstaan worden dan meegenomen en zorgen ervoor dat je start in de wereld waar je was geëindigd. Om een zo blank mogelijke ervaring mee te geven heb ik ervoor gekozen niet mijn wereld te importeren. Ik start nu in een wereld waarin ik als verdachte wordt aangewezen. Er is een soort portaal geopend waaruit demonen de wereld betreden. Als enige overlevende van de portaal explosie en ook nog gemerkt met een teken op mijn hand ben ik dus hoofdverdachte nummer een. Gelukkig weet ik met mijn charme het vertrouwen te winnen van Cassandra Pentaghast, een edele vrouw die de rug heeft toegekeerd naar het pad waar ze eigenlijk voor geboren was en haar loyaliteit aan de Divine Justinia heeft geschonken. Ze geeft mensen een kans en is op zoek naar vrede en gerechtigheid in de wereld.

img_DragonAgeInquisition_blog_04

Wanneer je net als mij hebt gekozen voor een Qunari Mage als karakter dan wordt je dus met veel argwaan en zelfs een beetje angst aangekeken door de mensen om je heen. Maar je torent dan ook boven iedereen uit en daarbij helpt dat gekke ontzettend krachtige groen vlammende teken op je hand ook niet echt. Je zal jezelf dus moeten bewijzen en terwijl je Cassandra helpt met vechten tegen de demonen om veilig bij Leliana, ook wel bekend als “Sister Nightingale” of “The left hand of the divine”, aan te komen. Wanneer je daar aankomt zijn er nog een aantal meer die je moet overtuigen van je goede bedoelingen.

img_DragonAgeInquisition_blog_05

Keuzes maken
Net als bij de vorige delen heb je bij Dragon Age Inquisition heel erg veel keuzemogelijkheden. Wanneer je een gesprek aangaat met iemand heb je meerdere mogelijkheden met antwoorden geven. Bij het ene gesprek heeft je antwoord meer invloed op de wereld dan bij andere gesprekken. In de keuzemenu van je antwoorden verschijnen ook icoontjes bij de keuze die je wilt maken. Zo zie je heel snel of het antwoord negatief, positief of neutraal opgevangen gaat worden door je gesprekspartner. Ook kan je door gesprekken aan te gaan met anderen meer te weten te komen over de wereld en de gebeurtenissen van de afgelopen periode. Net als in de echte wereld leer je deze kennen door vragen te stellen en kan jij invloed uitoefenen op de wereld. Sta jij positief, onschuldig, onverschillig of gewoonweg gemeen in de digitale wereld van Dragon Age Inquisition?

img_DragonAgeInquisition_blog_03

Volgende blog
In mijn volgende blog ga ik nog wat uitgebreider in op de karakteropbouw en speelmodus binnen Dragon Age Inquisition. Daarnaast zal er ook een ander karakter worden geïntroduceerd die een andere kant van het spel zal belichten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.