Mijn vriend kan soms ontzettend last-minute zijn met het kopen van cadeaus. Zo hadden we 28 november iets te vieren en hij ging in de ochtend pas naar de winkel om iets voor me te kopen. Superlief dat hij iets voor me koopt. Ik ben echter nogal een planner, dus ik kan me daar vaak over verbazen. Ik zou daar gestrest van raken, alles te doen op het laatste moment. Maar, het was afgelopen vrijdag niet zozeer een last-minute aankoop, juist een geplande. Die dag kwamen namelijk de Amiibo uit.

Nu zou je dan misschien denken; waarom pre-order je ze niet op  Bol.com, bij Nedgame of Game Mania? Ten eerste moet je dan maar hopen dat ze ze op de donderdag versturen zodat je ze vrijdag in huis hebt, en ten tweede moet de postbode dan wel de moeite nemen om aan te bellen. Tot slot is er ook nog het ding dat je dan zelf wel thuis moet zijn, want het zijn natuurlijk pakjes, geen brievenbuspoststukken.

Uiteindelijk was ik erg blij toen ik de cadeautjes met mijn naam erop opende, want ik kreeg Kirby en Mario met zijn spannende vuurbal. Goed uitgezocht! Gelukkig heb ik de eer om voor Female-Gamers de review van Super Smash Bros. op Wii U te tikken, want daardoor heb ik meteen een game om ze in te gebruiken. Ik schrok wel enigszins van de begrensde mogelijkheden van de figuren. Juist omdat ik Disney Infinity-speler ben en sinds enkele maanden ook Skylanders-fangirl, heb ik hele andere verwachtingen van toys-to-life-figuren. Toen ik mijn Amiibo op de GamePad zette, kon ik helemaal niet de directe controle over hem nemen.

De Amiibo kun je wel gebruiken in de vechtgame Super Smash Bros, maar niet zoals je dat zou verwachten. Je kunt alleen tegen je Amiibo vechten of in hetzelfde team als je Amiibo. Direct zelf de controle nemen over je Kirby gaat hem dus niet worden. Dat is bizar, maar het is aan de andere kant ook wel heel verfrissend. Het zorgt er namelijk voor dat ik anders over games ga denken. Ik zie mijn Amiibo meer als een soort mascotte van mezelf, want je kunt hem immers je eigen vechtstijl aanmeten in Smash.

Ze openen weliswaar niet de poortjes van de metro, ik ben nu al dol op mijn Amiibo. Ik heb het gevoel dat er nog veel meer met deze figuren kan dan we zouden verwachten, Nintendo heeft echt nog wel een trick op zijn mouw. Nu zijn de Amiibo vrij duur, dus ik weet niet of ik er nog veel meer zal kopen. Je ontkomt er niet aan dat sommige gamepersonages simpelweg niet in je straatje liggen. Zo heb ik weinig met Captain Falcon of Star Fox, omdat ik die games waar we ze van kennen vroeger niet heb gespeeld.

Voor nu ga ik mijn Amiibo in ieder geval strijdklaar maken. Er schijnt een Amiibo te zijn die bijna een Super Smash-toernooi won, dus ik ben benieuwd of ik het met mijn ‘Bollie’ (Kirby, je kunt ze een eigen naam geven) ook ver ga schoppen. De A van Amiibo is gezegd, nu nog kijken met wat voor B Nintendo op de proppen komt.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.