De komende weken neem ik jullie als JadziaShachi, mijn level 90 orc hunter mee in de wereld van Warlords of Draenor.

In mijn vorige blog, die je via deze link kan terug vinden, had ik het voornamelijk over mijn terugkeer naar World of Warcraft met de nieuwe uitbreiding, Warlords of Draenor. Dit keer ga ik jullie iets meer vertellen over het levelen binnen World of Warcraft.

Dag 2 en 3,5

Hoera! Mijn account is unlocked het is dan nu echt tijd om mijn orc JadziaShachi te gaan levelen. Aangezien het voor mij echt een tijd geleden is ben ik heel erg blij met de opbouwende manier van spelen binnen World of Warcraft. Wanneer je start begin je in Tanaan Jungle voordat je echt naar Draenor mag gaan. Binnen Tanaan Jungle krijg je verschillende quests waardoor je jouw karakter en interface goed leert kennen.

img_WoW_WarlordsofDraenor_012

Voor mij is het echt een lange tijd geleden dat ik met een hunter heb gespeeld. De quests voelen voor mij weer ouderwets verslavend aan. Onderin mijn balkje zie ik dat ik rested ben, blauw, waardoor ik meer XP krijg bij de gewonnen gevechten en afgeronde quests. In het begin zie ik mijn balkje maar gestaag groeien. Na een aantal quests te hebben afgerond zie ik dat mijn balkje op de helft zit. Omdat ik inmiddels weet dat ik niet moet toegeven aan mijn drang om door te gaan tot ik een level hoger ben stop ik en ga rustig naar mijn bed. Die nacht droom ik over welke quests ik zal gaan meemaken en hoe de steden en werelden eruit gaan zien. De garrisons is voor mij nog steeds een mysterieus iets wat ik moet gaan behalen. Ik pak een dagje rust ertussen en besluit dan dat ik dit keer doorga tot ik level 91 ben.

img_WoW_WarlordsofDraenor_011

Een game als World of Warcraft kan verslavend leuk zijn. Nu heb je dat natuurlijk wel met meerdere games. De drang om quests af te ronden of om te winnen hebben menig gamers. Om te voorkomen dat je slaap, voedsel en vochttekort krijgt hier even snel wat tips. Spreek een tijd met jezelf af dat je mag gamen. Zorg voor een flesje water, is beter dan energiedrank. Eet van tevoren goed en rustig ga niet haasten of achter je PC eten, je toetsenbord vind kruimels tussen zijn toetsjes vast niet fijn. Tot zover wijze woorden die je lekker het ene oor in en het andere oor uit kan laten gaan.

img_WoW_WarlordsofDraenor_010

Wanneer ik mijn game opstart en ik mijn orc hunter JadziaShachi met haar pet “Boar” zie merk ik dat ik al een band met haar begin te krijgen. Ik heb er weer helemaal zin in zeker omdat ik weet dat ik net zolang doorga tot ze een level hoger is. Ik stap de jungle in en ga zo quest voor quest steeds verder. De ene quest leert me hoe ik een NPC moet beschermen en volgen, de andere quest zorgt ervoor dat ik een apparaat moet bedienen en zo een vestiging beschermen of verdedigen. Iedere quest zorgt er ook voor dat je bepaalde talenten unlocked. Zo krijg je alles stap voor stap mee en zie je hoe je character groeit en ontwikkeld.

img_WoW_WarlordsofDraenor_009

Bij de wat latere quests krijg je tussendoor prachtige cinematic’s te zien. Daarin wordt het verhaal verteld of krijg je te zien wie je volgende vijand is. En dan komt er een bekend stukje wat ik altijd heerlijk vond om te doen we gaan varen. Met de boat ga je verder en beland je uiteindelijk bij de garrisons. Binnen mijn guild krijg ik al verontrustende berichten te horen dat de garrisons nog steeds niet helemaal goed werken. Een aantal vinden het niet kunnen en anderen hebben wat meer begrip voor Blizzard. Hoewel ik natuurlijk ook zou balen wanneer de garrison bij mij niet zou gaan werken snap ik wel dat World of Warcraft ontzettend groot is. Dit is een game wat al jaren draait en ondanks dat ze flink wat geld hebben binnen geharkt blijven ze werken aan de problemen en zorgen ze ervoor dat vele generaties kunnen blijven genieten van de game. De verloren tijd hebben ze sowieso ook goed gemaakt door iedereen 5 dagen extra speeltijd te geven.

img_WoW_WarlordsofDraenor_008

Ik beland bij de wereld waar mijn garrison gebouwd gaat worden. Het beangstigd me een klein beetje wanneer ik af en toe een klein beetje lag heb en duim dat het goed blijft gaan. De wereld is wit en vol met peons, werker orcs, die voor mij maar wat graag willen werken. Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht wanneer ik de NPC peon aantik en hij antwoord met: I’m not that kind of orc!. Ik zet de peons aan het werk en ondertussen ga ik de strijd aan met wat monsters om mijn nog te bouwen garrison veilig te stellen. Wanneer ik de quests heb afgerond begint het bouwen van mijn garrison dan echt. Ik vind het prachtig om te zien hoe er een eigen vesting speciaal voor mij gebouwd wordt. Als een Orcisch lady wandel ik door mijn veste en bekijk de NPC’s die er wonen en werken. Sommige NPC’s zijn wat kortaf en druk aan het werk anderen hebben wat meer te vertellen of willen me iets verkopen. Ik vind de brievenbus bij mijn innkeeper en de flight master vlak bij de ingang van mijn garrison.

img_WoW_WarlordsofDraenor_007

Er missen nog een aantal gebouwen maar daarvoor moet ik eerst nog wat quests doen en ondertussen leer ik hoe de garrison werkt. Ik kan mijn garrison steeds sterker maken en uitbreiden. Een van de eerste gebouwen die je maakt binnen de garrison is een barrack. Dankzij de barrack kan je speciale patrol missies doen met followers. Dit zijn speciale karakters die je in verschillende soorten en maten hebt. Zij gaan de gevechten voor jou aan en zorgen ervoor dat je wint of verliest. Daarover meer in de volgende blog.

img_WoW_WarlordsofDraenor_006

Inmiddels ben ik level 91 en is het me gelukt om niet verder door te gaan naar level 92. Hoewel ik het even wennen vind om ook mijn pet in de gaten te houden begin ik nu al van mijn klasse hunter te houden. Mijn pet is sterk genoeg om een vijand aan te vallen en te overmeesteren ondertussen val ik de vijand op afstand aan met speciale spells. Ik kan mijn pet healen en speciale krachten geven ook mezelf om net even wat sterker te zijn. Omdat we met zijn twee zijn lukt het ons aardig om de quests snel af te ronden waardoor je snel levelt.

img_WoW_WarlordsofDraenor_005

In mijn volgende blog ga ik meer vertellen over de garrison en de speciale missies die je daarin kan doen. Daarnaast hoop ik dat ik mijn character JadziaShachi kan levelen naar 92 en wellicht wel 93.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.